Google is gestart met Helpouts, een virtuele hulpdienst waarbij je via videochat (vergelijkbaar met Hangouts in Google+ en Gmail) een beroep kunt doen op de expertise van professionals uit allerlei vakgebieden.

Wie bijvoorbeeld met computerproblemen kampt, een kapotte fiets heeft of hulp kan gebruiken bij het koken, klussen of gitaarspelen, krijgt via Helpouts advies van een deskundige, die via een rechtstreekse videoverbinding oplossingen aanreikt.

Experts kunnen zelf hun diensten aanbieden tegen een eigen tarief. Intussen zijn dat er al meer dan duizend.

Klanten hebben een account op Google+ en een webcam nodig om de hulpdiensten van Google te kunnen inschakelen. De betalingen lopen via Google Wallet. Ben je niet tevreden, dan krijg je je geld terug.

Google is gestart met Helpouts, een virtuele hulpdienst waarbij je via videochat (vergelijkbaar met Hangouts in Google+ en Gmail) een beroep kunt doen op de expertise van professionals uit allerlei vakgebieden. Wie bijvoorbeeld met computerproblemen kampt, een kapotte fiets heeft of hulp kan gebruiken bij het koken, klussen of gitaarspelen, krijgt via Helpouts advies van een deskundige, die via een rechtstreekse videoverbinding oplossingen aanreikt. Experts kunnen zelf hun diensten aanbieden tegen een eigen tarief. Intussen zijn dat er al meer dan duizend. Klanten hebben een account op Google+ en een webcam nodig om de hulpdiensten van Google te kunnen inschakelen. De betalingen lopen via Google Wallet. Ben je niet tevreden, dan krijg je je geld terug.