Google zou op punt staan om de gps-app Waze over te nemen. Daarmee schiet het bedrijf onder de duiven van concurrent Facebook.

Exact een maand geleden schreven we dat Facebook ernstige onderhandelingen voerde met de Israëlische makers van de applicatie. Maar volgens Bloomberg staat nu Google op het punt om het bedrijf te kopen voor zo'n 1,1 miljard dollar (833,6 miljoen euro). Officieel geven zowel Waze als Google geen commentaar op het overnamegerucht.

Waze kan momenteel rekenen op 40 miljoen gebruikers en specialiseert zich in social mapping. Kort samengevat geeft het op basis van gegevens van andere gebruikers info over files of andere problemen op de weg. In dat opzicht is de dienst vergelijkbaar met HD Traffic van TomTom.

De overname van Waze kan Google Maps een aanzienlijke meerwaarde geven. Dat Facebook de app niet in handen krijgt zou dan weer een tegenvaller zijn gezien het bedrijf nog niet zo sterk staat op kaartenvlak. Bloomberg sprak onder meer met Gartner-analist Andrew Frank. Volgens hem is de overname een manier voor Google om de overmacht te behouden.

Al heeft de analist ook oog voor de gespannen sfeer tussen beide bedrijven. "De rivaliteit tussen Google en Facebook begint te escaleren." Al zou dat op termijn wel een goede zaak moeten zijn voor gebruikers en adverteerders.

Google zou op punt staan om de gps-app Waze over te nemen. Daarmee schiet het bedrijf onder de duiven van concurrent Facebook. Exact een maand geleden schreven we dat Facebook ernstige onderhandelingen voerde met de Israëlische makers van de applicatie. Maar volgens Bloomberg staat nu Google op het punt om het bedrijf te kopen voor zo'n 1,1 miljard dollar (833,6 miljoen euro). Officieel geven zowel Waze als Google geen commentaar op het overnamegerucht. Waze kan momenteel rekenen op 40 miljoen gebruikers en specialiseert zich in social mapping. Kort samengevat geeft het op basis van gegevens van andere gebruikers info over files of andere problemen op de weg. In dat opzicht is de dienst vergelijkbaar met HD Traffic van TomTom. De overname van Waze kan Google Maps een aanzienlijke meerwaarde geven. Dat Facebook de app niet in handen krijgt zou dan weer een tegenvaller zijn gezien het bedrijf nog niet zo sterk staat op kaartenvlak. Bloomberg sprak onder meer met Gartner-analist Andrew Frank. Volgens hem is de overname een manier voor Google om de overmacht te behouden. Al heeft de analist ook oog voor de gespannen sfeer tussen beide bedrijven. "De rivaliteit tussen Google en Facebook begint te escaleren." Al zou dat op termijn wel een goede zaak moeten zijn voor gebruikers en adverteerders.