Google heeft met de Nexus 7 een eerste eigen tablet onthuld. Het bedrijf stelde de tablet voor op het Google I/O ontwikkelaarscongres in San Francisco.

De Nexus 7 is een tablet die gebaseerd is op de eveneens nieuwe Android-versie 4.1 die door Google de naam 'Jelly Bean' toebedeeld kreeg: de opvolger van Ice Cream Sandwich. Die versie introduceert verbeterde spraakherkenning à la Siri van Apple: stel de tablet met je stem een vraag, en je krijgt een antwoord. Daarnaast bevat Jelly Bean een hele rist verbeteringen die er moeten voor zorgen dat Android er gelikter uitziet én soepeler aanvoelt in gebruik.

Binnenin de Nexus 7 zit een quad core Tegra 3 chip van Nvidia, dat hiermee dus een mooie deal scoort bij Google. Het meest opmerkelijke aan de tablet is echter dat hij alleen over een 7-inch ips-scherm (1.280 x 800) beschikt en dus niet in bijvoorbeeld een 10-inchversie verkrijgbaar zal zijn. En eveneens opmerkelijk: wel wifi -(802.11b/g/n), maar geen 3G- of 4G-ondersteuning. Overigens zou ook de pas aangekondigde Surface-tablet van Microsoft geen 3G-ondersteuning hebben. Allemaal onder voorbehoud trouwens, zolang de toestellen niet effectief verkrijgbaar zijn.

De Nexus 7 wordt gebouwd door het Taiwanese Asus en zal in een versie met 8 of 16 GB verkocht worden. Near field communication (nfc) en gps-technologie zitten in beide modellen ingebouwd. Google schermt daarbij met een maximale batterijduur van 9 uur.

Google zal de tablet vanaf midden juli zélf online verkopen voor 199 dollar. Gebruikers krijgen daar trouwens een virtuele tegoedbon van 25 dollar bij om content aan te schaffen in de online Google Play-winkel. De grote vraag is of en wanneer het toestel ook naar België komt. Vooralsnog is het niet mogelijk om de tablet in de Google-winkel te bestellen of te reserveren.

Volgens de geruchtenmolen zou Apple trouwens in het najaar een iPad met een 7-inch scherm voorstellen. Mogelijk wil Google met deze tablet alvast anticiperen op die nieuwe iPad. Al lijkt de Nexus 7 in eerste instantie vooral een aanval op de Kindle Fire van Amazon.

Google heeft met de Nexus 7 een eerste eigen tablet onthuld. Het bedrijf stelde de tablet voor op het Google I/O ontwikkelaarscongres in San Francisco. De Nexus 7 is een tablet die gebaseerd is op de eveneens nieuwe Android-versie 4.1 die door Google de naam 'Jelly Bean' toebedeeld kreeg: de opvolger van Ice Cream Sandwich. Die versie introduceert verbeterde spraakherkenning à la Siri van Apple: stel de tablet met je stem een vraag, en je krijgt een antwoord. Daarnaast bevat Jelly Bean een hele rist verbeteringen die er moeten voor zorgen dat Android er gelikter uitziet én soepeler aanvoelt in gebruik. Binnenin de Nexus 7 zit een quad core Tegra 3 chip van Nvidia, dat hiermee dus een mooie deal scoort bij Google. Het meest opmerkelijke aan de tablet is echter dat hij alleen over een 7-inch ips-scherm (1.280 x 800) beschikt en dus niet in bijvoorbeeld een 10-inchversie verkrijgbaar zal zijn. En eveneens opmerkelijk: wel wifi -(802.11b/g/n), maar geen 3G- of 4G-ondersteuning. Overigens zou ook de pas aangekondigde Surface-tablet van Microsoft geen 3G-ondersteuning hebben. Allemaal onder voorbehoud trouwens, zolang de toestellen niet effectief verkrijgbaar zijn. De Nexus 7 wordt gebouwd door het Taiwanese Asus en zal in een versie met 8 of 16 GB verkocht worden. Near field communication (nfc) en gps-technologie zitten in beide modellen ingebouwd. Google schermt daarbij met een maximale batterijduur van 9 uur. Google zal de tablet vanaf midden juli zélf online verkopen voor 199 dollar. Gebruikers krijgen daar trouwens een virtuele tegoedbon van 25 dollar bij om content aan te schaffen in de online Google Play-winkel. De grote vraag is of en wanneer het toestel ook naar België komt. Vooralsnog is het niet mogelijk om de tablet in de Google-winkel te bestellen of te reserveren. Volgens de geruchtenmolen zou Apple trouwens in het najaar een iPad met een 7-inch scherm voorstellen. Mogelijk wil Google met deze tablet alvast anticiperen op die nieuwe iPad. Al lijkt de Nexus 7 in eerste instantie vooral een aanval op de Kindle Fire van Amazon.