Het nieuws komt niet als een verrassing aangezien het bedrijf al sinds 2013 bezig is met het langzaam uitdoven van Talk. Desondanks werd de dienst tot op vandaag wel beschikbaar gehouden, daar komt nu verandering in.

Google probeert al jaren Hangouts te profileren als voornaamste berichtendienst, maar diehards konden Talk blijven gebruiken. In de volgende dagen zullen deze gebruikers een uitnodiging krijgen om over te stappen op Hangouts. Die service werd onlangs nog verder uitgebreid met nieuwe features.

Vanaf 26 juni zal die overstap verplicht zijn. Gebruikers kunnen er wel nog voor kiezen dat Hangouts het uiterlijk van Talk krijgt. De Google Talk Android-app is officieel al jaren niet meer beschikbaar en zal in de toekomst dus ook volledig stoppen met functioneren.

Het nieuws komt niet als een verrassing aangezien het bedrijf al sinds 2013 bezig is met het langzaam uitdoven van Talk. Desondanks werd de dienst tot op vandaag wel beschikbaar gehouden, daar komt nu verandering in.Google probeert al jaren Hangouts te profileren als voornaamste berichtendienst, maar diehards konden Talk blijven gebruiken. In de volgende dagen zullen deze gebruikers een uitnodiging krijgen om over te stappen op Hangouts. Die service werd onlangs nog verder uitgebreid met nieuwe features. Vanaf 26 juni zal die overstap verplicht zijn. Gebruikers kunnen er wel nog voor kiezen dat Hangouts het uiterlijk van Talk krijgt. De Google Talk Android-app is officieel al jaren niet meer beschikbaar en zal in de toekomst dus ook volledig stoppen met functioneren.