Google heeft de stekker uit Project Ara getrokken. Dat bericht Reuters op basis van twee bronnen. Google wil alle hardwareprojecten van het bedrijf stroomlijnen. Eventueel worden de ontwikkelde technieken nog in licentie gegeven aan andere bedrijven.

Project Ara richtte zich op het ontwikkelen van een volledig modulaire telefoon waarbij gebruikers allerlei componenten als de camera, geheugen, processor, speakers of batterij zelf kon kiezen en makkelijk verwisselen. In mei toonde Google nog een prototype tijdens Google I/O en kondigde toen ook een reeks partners aan die hardware zouden maken. Dit najaar zou een ontwikkelaarsversie van de telefoon beschikbaar zijn.

Google begon met het project naar aanleiding van het Phonebloks-concept van Dave Hakkens. Die wilde met de modulaire telefoon verspilling tegengaan omdat niet steeds een hele telefoon hoeft te worden vervangen. In de techwereld was zijn concept direct populair. (ANP)

Google heeft de stekker uit Project Ara getrokken. Dat bericht Reuters op basis van twee bronnen. Google wil alle hardwareprojecten van het bedrijf stroomlijnen. Eventueel worden de ontwikkelde technieken nog in licentie gegeven aan andere bedrijven.Project Ara richtte zich op het ontwikkelen van een volledig modulaire telefoon waarbij gebruikers allerlei componenten als de camera, geheugen, processor, speakers of batterij zelf kon kiezen en makkelijk verwisselen. In mei toonde Google nog een prototype tijdens Google I/O en kondigde toen ook een reeks partners aan die hardware zouden maken. Dit najaar zou een ontwikkelaarsversie van de telefoon beschikbaar zijn.Google begon met het project naar aanleiding van het Phonebloks-concept van Dave Hakkens. Die wilde met de modulaire telefoon verspilling tegengaan omdat niet steeds een hele telefoon hoeft te worden vervangen. In de techwereld was zijn concept direct populair. (ANP)