De Google Street View panoramakaarten worden digitale kunstwerken in je webbrowser met Ascii Street View.

Het maken van illustraties waarbij enkel tekens uit de Ascii (American Standard Code for Information Interchange)-tekenset worden gebruikt bestaat al heel lang. Ellenlange vellen kettingpapier werden ooit vol geprint met letters, cijfers en symbolen die op het eerste zicht nietszeggend leken, maar waaruit een tekening te voorschijn kwam als je er wat meer afstand van nam. Nostalgie met andere woorden.

Niet zo voor programmeur Peter Nitch, verbonden aan het Canadese marketingbureau Teehan + Lax. Hij bouwde Ascii Street View, een webtoepassing waarbij de beelden uit Google Street View in real-time worden omgezet in Ascii-tekens. Om de Ascii-beelden te bekijken moet de webbrowser wel WebGL ondersteunen. Zoom je in op de beelden, dan kan je de steeds wisselende tekens in detail zien. Er is ook een 'Green Mode' zodat de beelden uit Street View aan de film The Matrix doen denken.

De Google Street View panoramakaarten worden digitale kunstwerken in je webbrowser met Ascii Street View. Het maken van illustraties waarbij enkel tekens uit de Ascii (American Standard Code for Information Interchange)-tekenset worden gebruikt bestaat al heel lang. Ellenlange vellen kettingpapier werden ooit vol geprint met letters, cijfers en symbolen die op het eerste zicht nietszeggend leken, maar waaruit een tekening te voorschijn kwam als je er wat meer afstand van nam. Nostalgie met andere woorden. Niet zo voor programmeur Peter Nitch, verbonden aan het Canadese marketingbureau Teehan + Lax. Hij bouwde Ascii Street View, een webtoepassing waarbij de beelden uit Google Street View in real-time worden omgezet in Ascii-tekens. Om de Ascii-beelden te bekijken moet de webbrowser wel WebGL ondersteunen. Zoom je in op de beelden, dan kan je de steeds wisselende tekens in detail zien. Er is ook een 'Green Mode' zodat de beelden uit Street View aan de film The Matrix doen denken.