Google heeft gisteren Street View gelanceerd in België. Met die toepassing kunnen internetgebruikers panoramische beelden van straten en plaatsen opvragen en bekijken. Street View is een gratis dienst binnen Google Maps. De toepassing werd in mei 2007 gelanceerd in de VS, en is nu al wereldwijd in meer dan 30 landen beschikbaar. Street View kan tevens gebruikt worden binnen Google Earth en in Google Maps for Mobile.

"Het doet ons heel veel plezier dat we Street View nu ook in België kunnen lanceren", aldus Ulf Spitzer, Street View Program Manager bij Google. "De dienst maakt de straten en pleinen van dit mooie land nu toegankelijk voor gebruikers van over de hele wereld."

"We wachten al lang op Street View", verklaart ook burgemeester Freddy Tielemans van Brussel. "Het Atomium, de Grote Markt en Manneken Pis: al onze unieke monumenten kunnen voortaan door iedereen bewonderd worden. Wij zijn erg trots dat we ons erfgoed op deze manier aan de wereld kunnen tonen."

"Street View houdt in België rekening met de taalvereisten van de gewesten, en is het eerste land ter wereld waar de parameters in twee talen werden opgesteld", wist Julien Blanchez, de country manager van Google Belgium. De toepassing wordt gelanceerd in samenwerking met heel wat partners, waaronder VisitBrussels, Toerisme Vlaanderen, Immoweb.be, Tagtagcity en vindeenfrituur.be.

Privacy Wat het privacy-aspect betreft, stipt Google aan dat de gebruikte beelden enkel publieke plaatsen tonen. Beelden van personen en van nummerplaten werden weggehaald, en op vraag van de Privacy Commissie kunnen burgers die dat wensen, de afbeelding van hun woning laten schrappen.

Het Belgische technologiebedrijfje SoftKinetic heeft dan weer meegeholpen aan een softwaretoepassing voor Street View die werkt met gezichtsherkenning. Zo wordt het mogelijk om 'instinctief' te navigeren en 360 graden te draaien binnen de toepassing.

Google heeft gisteren Street View gelanceerd in België. Met die toepassing kunnen internetgebruikers panoramische beelden van straten en plaatsen opvragen en bekijken. Street View is een gratis dienst binnen Google Maps. De toepassing werd in mei 2007 gelanceerd in de VS, en is nu al wereldwijd in meer dan 30 landen beschikbaar. Street View kan tevens gebruikt worden binnen Google Earth en in Google Maps for Mobile. "Het doet ons heel veel plezier dat we Street View nu ook in België kunnen lanceren", aldus Ulf Spitzer, Street View Program Manager bij Google. "De dienst maakt de straten en pleinen van dit mooie land nu toegankelijk voor gebruikers van over de hele wereld." "We wachten al lang op Street View", verklaart ook burgemeester Freddy Tielemans van Brussel. "Het Atomium, de Grote Markt en Manneken Pis: al onze unieke monumenten kunnen voortaan door iedereen bewonderd worden. Wij zijn erg trots dat we ons erfgoed op deze manier aan de wereld kunnen tonen." "Street View houdt in België rekening met de taalvereisten van de gewesten, en is het eerste land ter wereld waar de parameters in twee talen werden opgesteld", wist Julien Blanchez, de country manager van Google Belgium. De toepassing wordt gelanceerd in samenwerking met heel wat partners, waaronder VisitBrussels, Toerisme Vlaanderen, Immoweb.be, Tagtagcity en vindeenfrituur.be. Privacy Wat het privacy-aspect betreft, stipt Google aan dat de gebruikte beelden enkel publieke plaatsen tonen. Beelden van personen en van nummerplaten werden weggehaald, en op vraag van de Privacy Commissie kunnen burgers die dat wensen, de afbeelding van hun woning laten schrappen. Het Belgische technologiebedrijfje SoftKinetic heeft dan weer meegeholpen aan een softwaretoepassing voor Street View die werkt met gezichtsherkenning. Zo wordt het mogelijk om 'instinctief' te navigeren en 360 graden te draaien binnen de toepassing.