Wie in België nu nog niet weet dat Google deze week StreetView heeft gelanceerd, leeft op een andere planeet. Dat je de gefilmde straatbeelden ook kan gebruiken voor creatieve projecten, bewijst de kortfilm 'Address Is Approximate'.

The Theory is een Brits bedrijf dat film- en videoproducties maakt voor bedrijven en advertenties. Ze specialiseren zich in het filmen met DSLR-camera's. Stichter en regisseur Tom Jenkins maakte de kortfilm Address Is Approximate. De video vertelt het verhaal van een stukje speelgoed dat zijn verblijf in een schemerig kantoorgebouw beu is en een reis maakt naar de kust van Californië.

Jenkins filmde beelden met een Canon 5d Mark II en gebruikte Dragonframe software van DZED Systems om de stop motionanimatie te maken. Opvallend is hoe hij ook beelden integreerde die Google maakte voor de StreetView toepassing, die deze week ook in België werd gelanceerd.

Google's CEO Larry Page is alvast een fan. Op zijn Google+pagina postte hij een bericht om zijn waardering uit te drukken voor de kortfilm: "Just watched this mini movie. It's poetic and charming so wanted to share it --StreetView meets Toy Story. Incredibly heartwarming to see the magical way people around the world are inspired by Google products."

Address Is Approximate from The Theory on Vimeo.

Wie in België nu nog niet weet dat Google deze week StreetView heeft gelanceerd, leeft op een andere planeet. Dat je de gefilmde straatbeelden ook kan gebruiken voor creatieve projecten, bewijst de kortfilm 'Address Is Approximate'. The Theory is een Brits bedrijf dat film- en videoproducties maakt voor bedrijven en advertenties. Ze specialiseren zich in het filmen met DSLR-camera's. Stichter en regisseur Tom Jenkins maakte de kortfilm Address Is Approximate. De video vertelt het verhaal van een stukje speelgoed dat zijn verblijf in een schemerig kantoorgebouw beu is en een reis maakt naar de kust van Californië. Jenkins filmde beelden met een Canon 5d Mark II en gebruikte Dragonframe software van DZED Systems om de stop motionanimatie te maken. Opvallend is hoe hij ook beelden integreerde die Google maakte voor de StreetView toepassing, die deze week ook in België werd gelanceerd. Google's CEO Larry Page is alvast een fan. Op zijn Google+pagina postte hij een bericht om zijn waardering uit te drukken voor de kortfilm: "Just watched this mini movie. It's poetic and charming so wanted to share it --StreetView meets Toy Story. Incredibly heartwarming to see the magical way people around the world are inspired by Google products."Address Is Approximate from The Theory on Vimeo.