Hij oordeelt dat sommige producenten de specificaties 'schaamteloos' naar eigen inzicht interpreteren. Leung is goed bekend met alle ins en outs van de nieuwe USB-C standaard. Hij werkt bij Google aan de Chromebooks.

USB-C is de standaard voor de nabije toekomst. Steeds meer apparaten worden alleen nog met USB-C uitgerust, zoals de Nexus en Oneplus smartphones, de Chromebook Pixel van Google en de nieuwste MacBooks van Apple. Koop je zo'n apparaat, moeten alle reservekabeltjes die in de loop der tijd op handige plekken zijn komen te liggen, worden vervangen. Kabeltjes van de apparatuurleverancier zelf zijn vaak verhoudingsgewijs erg duur. Onafhankelijke kabelfabrikanten springen doorgaans in dat gat, maar gaan daarbij niet altijd even zorgvuldig te werk.

., .
. © .

Volgens Leung zijn de kabels van Belkin, iOrange-E, Frieq goed. Maar deze zijn ook bijna twee keer zo duur als een aantal kabeltjes dat niet aan de specificaties voldoet, constateert ArsTechnica. Leung somt in een review een heel aantal mankementen op aan de kabels. In veel gevallen is de interne weerstand veel te laag, waardoor er schade kan ontstaan aan de adapter, hub, pc of oplader. In veel gevallen lukt het opladen van een smartphone nog wel met de goedkope kabels maar levert vooral het laden van meer stroomvragende apparaten zoals Chromebooks een groot risico op.

Bron: Automatiseringgids

Hij oordeelt dat sommige producenten de specificaties 'schaamteloos' naar eigen inzicht interpreteren. Leung is goed bekend met alle ins en outs van de nieuwe USB-C standaard. Hij werkt bij Google aan de Chromebooks. USB-C is de standaard voor de nabije toekomst. Steeds meer apparaten worden alleen nog met USB-C uitgerust, zoals de Nexus en Oneplus smartphones, de Chromebook Pixel van Google en de nieuwste MacBooks van Apple. Koop je zo'n apparaat, moeten alle reservekabeltjes die in de loop der tijd op handige plekken zijn komen te liggen, worden vervangen. Kabeltjes van de apparatuurleverancier zelf zijn vaak verhoudingsgewijs erg duur. Onafhankelijke kabelfabrikanten springen doorgaans in dat gat, maar gaan daarbij niet altijd even zorgvuldig te werk.Volgens Leung zijn de kabels van Belkin, iOrange-E, Frieq goed. Maar deze zijn ook bijna twee keer zo duur als een aantal kabeltjes dat niet aan de specificaties voldoet, constateert ArsTechnica. Leung somt in een review een heel aantal mankementen op aan de kabels. In veel gevallen is de interne weerstand veel te laag, waardoor er schade kan ontstaan aan de adapter, hub, pc of oplader. In veel gevallen lukt het opladen van een smartphone nog wel met de goedkope kabels maar levert vooral het laden van meer stroomvragende apparaten zoals Chromebooks een groot risico op. Bron: Automatiseringgids