De video stelt het team achter Project Ara voor en is gemaakt door de Nederlander Dave Hakkens, die met Phoneblocks een soortgelijk concept bedacht en inmiddels nauw betrokken is bij het project van Googledochter Motorola.

Modulaire smartphone

De modulaire smartphone moet bestaan uit losse onderdelen of 'modules' - een processor, een toetsenbord, een scherm, een batterij - die u apart kunt kopen bij verschillende fabrikanten om zo een gepersonaliseerde smartphone samen te stellen.

Als bepaalde componenten het begeven, kan je ze makkelijk vervangen door nieuwe, zodat je je toestel niet voor het minste hoeft weg te gooien. Zo'n telefoon kan in theorie dus niet kapot.

Google wil zijn 'modulaire' telefoon volgend jaar op de markt brengen voor 50 dollar. Lees meer over Project Ara. (KVDA)

De video stelt het team achter Project Ara voor en is gemaakt door de Nederlander Dave Hakkens, die met Phoneblocks een soortgelijk concept bedacht en inmiddels nauw betrokken is bij het project van Googledochter Motorola. Modulaire smartphone De modulaire smartphone moet bestaan uit losse onderdelen of 'modules' - een processor, een toetsenbord, een scherm, een batterij - die u apart kunt kopen bij verschillende fabrikanten om zo een gepersonaliseerde smartphone samen te stellen. Als bepaalde componenten het begeven, kan je ze makkelijk vervangen door nieuwe, zodat je je toestel niet voor het minste hoeft weg te gooien. Zo'n telefoon kan in theorie dus niet kapot.Google wil zijn 'modulaire' telefoon volgend jaar op de markt brengen voor 50 dollar. Lees meer over Project Ara. (KVDA)