'Het gebrek aan een 'delete-knop' op internet is een groot probleem. In sommige situaties is er behoefte aan het verwijderen van digitale content'. Dat heeft Google-topman Erick Schmidt gezegd op een event in de universiteit van New York, waar hij zijn nieuwe boek - The New Digital Age, een samenwerking met Jared Cohen van Google Ideas - voorstelde.

'Wat je op jeugdige leeftijd uitgespookt heb, kan je je hele leven blijven achtervolgen door het internet. Heb je ooit een strafblad gehad en staat die informatie online, dan vind je moeilijker een job, ook al is dat strafblad inmiddels teniet gedaan.'

De online privacykwestie laait meer dan ooit op bij Google, met de komst van Google Glass volgend jaar. Deze slimme bril maakt het bijvoorbeeld mogelijk om voortdurend filmpjes te maken. Maar de zoekgigant wil dragers van hun Google Glass straks restricties gaan opleggen, omdat de slimme bril de privacy zou schenden als hij zomaar in alle omstandigheden gebruikt mag worden.

'Het gebrek aan een 'delete-knop' op internet is een groot probleem. In sommige situaties is er behoefte aan het verwijderen van digitale content'. Dat heeft Google-topman Erick Schmidt gezegd op een event in de universiteit van New York, waar hij zijn nieuwe boek - The New Digital Age, een samenwerking met Jared Cohen van Google Ideas - voorstelde. 'Wat je op jeugdige leeftijd uitgespookt heb, kan je je hele leven blijven achtervolgen door het internet. Heb je ooit een strafblad gehad en staat die informatie online, dan vind je moeilijker een job, ook al is dat strafblad inmiddels teniet gedaan.' De online privacykwestie laait meer dan ooit op bij Google, met de komst van Google Glass volgend jaar. Deze slimme bril maakt het bijvoorbeeld mogelijk om voortdurend filmpjes te maken. Maar de zoekgigant wil dragers van hun Google Glass straks restricties gaan opleggen, omdat de slimme bril de privacy zou schenden als hij zomaar in alle omstandigheden gebruikt mag worden.