Eric Schmidt, topman van Google, trekt zich terug uit de raad van bestuur van Apple, wegens de toenemende concurrentie tussen beide bedrijven.

Recent investeerde Google nog in software voor computer en mobiele telefonie (Android), twee domeinen waarin Apple ook actief is. Wegens de toenemende concurrentie acht Schmidt zijn zitje bij Apple "problematisch".

Uit een mededeling van Apple blijkt dat beide partijen samen hebben besloten dat het nu het geschikte moment is om op te stappen. Schmidt moest al herhaaldelijk van bestuursvergaderingen wegblijven omdat er een potentieel belangenconflict dreigde.

Drie maanden geleden wees Schmidt een ontslag uit de raad van bestuur nog van de hand.

Bron: Belga

Eric Schmidt, topman van Google, trekt zich terug uit de raad van bestuur van Apple, wegens de toenemende concurrentie tussen beide bedrijven. Recent investeerde Google nog in software voor computer en mobiele telefonie (Android), twee domeinen waarin Apple ook actief is. Wegens de toenemende concurrentie acht Schmidt zijn zitje bij Apple "problematisch". Uit een mededeling van Apple blijkt dat beide partijen samen hebben besloten dat het nu het geschikte moment is om op te stappen. Schmidt moest al herhaaldelijk van bestuursvergaderingen wegblijven omdat er een potentieel belangenconflict dreigde. Drie maanden geleden wees Schmidt een ontslag uit de raad van bestuur nog van de hand. Bron: Belga