Marissa Mayer, een van de bekendste gezichten van Google, maakt de overstap naar Yahoo, waar ze de nieuwe ceo wordt.

Dat heeft Yahoo gemeld net voor de bekendmaking van de kwartaalcijfers. "De raad van bestuur is ervan overtuigd dat de ongeëvenaarde ervaring van Marissa op het gebied van technologie, ontwerp en producttoepassingen net dat is wat Yahoo nodig heeft", zo laat bestuurder Fred Amoroso weten in een persbericht.

De 37-jarige Mayer was de eerste vrouwelijke programmeur die voor Google ging werken in 1999. Ze werd geleidelijk één van de bekendste gezichten van de zoekgigant. Ze was bij Google onder meer verantwoordelijk voor lokale zoekresultaten, Google Maps en Google Earth.

Mayer volgt bij Yahoo Scott Thompson op, die ontslag moest nemen nadat gebleken was dat hij gelogen had op zijn cv. Ze is al de vijfde ceo in vijf jaar tijd bij Yahoo, dat in april nog 2.000 mensen op straat zette om de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden.

Het bedrijf, nog steeds goed voor 700 miljoen bezoekers per maand, is de laatste jaren door met name Google en Facebook ingehaald.

Detail in de marge: Marissa Mayer kondigde tegelijk met haar overstap naar Yahoo aan dat ze zwanger is en in oktober zal bevallen van een jongen.

Bron: Belga

Marissa Mayer, een van de bekendste gezichten van Google, maakt de overstap naar Yahoo, waar ze de nieuwe ceo wordt. Dat heeft Yahoo gemeld net voor de bekendmaking van de kwartaalcijfers. "De raad van bestuur is ervan overtuigd dat de ongeëvenaarde ervaring van Marissa op het gebied van technologie, ontwerp en producttoepassingen net dat is wat Yahoo nodig heeft", zo laat bestuurder Fred Amoroso weten in een persbericht. De 37-jarige Mayer was de eerste vrouwelijke programmeur die voor Google ging werken in 1999. Ze werd geleidelijk één van de bekendste gezichten van de zoekgigant. Ze was bij Google onder meer verantwoordelijk voor lokale zoekresultaten, Google Maps en Google Earth. Mayer volgt bij Yahoo Scott Thompson op, die ontslag moest nemen nadat gebleken was dat hij gelogen had op zijn cv. Ze is al de vijfde ceo in vijf jaar tijd bij Yahoo, dat in april nog 2.000 mensen op straat zette om de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden. Het bedrijf, nog steeds goed voor 700 miljoen bezoekers per maand, is de laatste jaren door met name Google en Facebook ingehaald. Detail in de marge: Marissa Mayer kondigde tegelijk met haar overstap naar Yahoo aan dat ze zwanger is en in oktober zal bevallen van een jongen. Bron: Belga