Google stopt met de online verkoop van z'n eigen smartphone, de Nexus One.

Het zat er al aan te komen, maar Google verkoopt z'n eigen Android-smartpone, Nexus One, niet meer zelf online. Het toestel zal in Europa en Azië door enkele telecombedrijven nog worden aangeboden, maar de facto is de conclusie dat de verkoop van de Nexus One zal uitdoven. Ook een 'Nexus Two' is niet op komst.

Het gevolg is natuurlijk niet dat Android-telefoons helemaal van de markt verdwijnen, wel integendeel. Onder meer HTC, dat ook de Nexus One bouwde, gooit hoge ogen met Android-toestellen. Maar een echte Google-gebrande, simlockvrije smartphone komt er niet meer.

Ook Microsoft legde overigens begin deze maand de verkoop stil van de eigen 'Microsoft Kin'-smartphones. Die waren nog maar 6 weken op de markt.

Google stopt met de online verkoop van z'n eigen smartphone, de Nexus One. Het zat er al aan te komen, maar Google verkoopt z'n eigen Android-smartpone, Nexus One, niet meer zelf online. Het toestel zal in Europa en Azië door enkele telecombedrijven nog worden aangeboden, maar de facto is de conclusie dat de verkoop van de Nexus One zal uitdoven. Ook een 'Nexus Two' is niet op komst. Het gevolg is natuurlijk niet dat Android-telefoons helemaal van de markt verdwijnen, wel integendeel. Onder meer HTC, dat ook de Nexus One bouwde, gooit hoge ogen met Android-toestellen. Maar een echte Google-gebrande, simlockvrije smartphone komt er niet meer. Ook Microsoft legde overigens begin deze maand de verkoop stil van de eigen 'Microsoft Kin'-smartphones. Die waren nog maar 6 weken op de markt.