De zoekgigant reageert daarmee op een klacht van de Europese Commissie. Google stelt dat het meeleveren van Google Search het mogelijk maakt om Android gratis te houden. Ook moeten de meegeleverde apps ervoor zorgen dat Android-telefoons soepel werken en zo beter met Apples iPhones kunnen concurreren.

Google stuurde het antwoord aan de Europese Commissie als reactie op de klacht die de commissie in april bij het bedrijf neerlegde. Dat gebeurde na klachten van een aantal apps, de Russische zoekmachine Yandex en bedrijvencoalitie Fairsearch.

Google levert bij Android een suite van apps. Het bedrijf houdt vol dat telefoonmakers die apps niet hoeven te installeren. Wel moet browser Chrome altijd samen met Google Search worden geïnstalleerd. Volgens Google is dat niet problematisch. Telefoonbezitters kunnen namelijk zelf andere apps installeren en doen dat ook massaal, gemiddeld 50 apps per Android-telefoon in Europa.(ANP)

De zoekgigant reageert daarmee op een klacht van de Europese Commissie. Google stelt dat het meeleveren van Google Search het mogelijk maakt om Android gratis te houden. Ook moeten de meegeleverde apps ervoor zorgen dat Android-telefoons soepel werken en zo beter met Apples iPhones kunnen concurreren.Google stuurde het antwoord aan de Europese Commissie als reactie op de klacht die de commissie in april bij het bedrijf neerlegde. Dat gebeurde na klachten van een aantal apps, de Russische zoekmachine Yandex en bedrijvencoalitie Fairsearch.Google levert bij Android een suite van apps. Het bedrijf houdt vol dat telefoonmakers die apps niet hoeven te installeren. Wel moet browser Chrome altijd samen met Google Search worden geïnstalleerd. Volgens Google is dat niet problematisch. Telefoonbezitters kunnen namelijk zelf andere apps installeren en doen dat ook massaal, gemiddeld 50 apps per Android-telefoon in Europa.(ANP)