Geen Amerikaanse gebruikersconferentie zonder de nodige show. Al heeft Google voor de I/O-conferentie wel heel erg zijn best gedaan. Tijdens de keynote van Sergey Brin, mede-oprichter van Google, sprongen enkele skydivers live vanuit een zeppelin boven San Francisco om op het dak van het Moscone convention centre te landen. De skydivers hadden elk een Project Glass bril op en stuurden hun beelden op die manier live door.

Veel concrete functies werden er tijdens dat spektakelmoment niet getoond, om de eenvoudige reden dat die er ook nog niet zijn. Google rekent op de input van de community om tot handige, zinvolle en/of praktische toepassingen te komen. Alle Amerikaanse ontwikkelaars op de conferentie kunnen daarom een testexemplaar van de futuristische bril aanvragen. Niet goedkoop trouwens: een ontwikkelaar moet daar 1.500 dollar voor neerleggen. Begin volgend jaar zal de bril dan geleverd worden. Niet het finale product voor alle duidelijkheid: het gaat dan om een zogeheten 'Explorer Edition', zeg maar een vroege sample waar ontwikkelaars aan de slag mee kunnen gaan én feedback terugkoppelen aan Google.

Over de uiteindelijke releasedatum van de finale versie en de te verwachten kostprijs, gaf Google geen verdere details.

Geen Amerikaanse gebruikersconferentie zonder de nodige show. Al heeft Google voor de I/O-conferentie wel heel erg zijn best gedaan. Tijdens de keynote van Sergey Brin, mede-oprichter van Google, sprongen enkele skydivers live vanuit een zeppelin boven San Francisco om op het dak van het Moscone convention centre te landen. De skydivers hadden elk een Project Glass bril op en stuurden hun beelden op die manier live door. Veel concrete functies werden er tijdens dat spektakelmoment niet getoond, om de eenvoudige reden dat die er ook nog niet zijn. Google rekent op de input van de community om tot handige, zinvolle en/of praktische toepassingen te komen. Alle Amerikaanse ontwikkelaars op de conferentie kunnen daarom een testexemplaar van de futuristische bril aanvragen. Niet goedkoop trouwens: een ontwikkelaar moet daar 1.500 dollar voor neerleggen. Begin volgend jaar zal de bril dan geleverd worden. Niet het finale product voor alle duidelijkheid: het gaat dan om een zogeheten 'Explorer Edition', zeg maar een vroege sample waar ontwikkelaars aan de slag mee kunnen gaan én feedback terugkoppelen aan Google. Over de uiteindelijke releasedatum van de finale versie en de te verwachten kostprijs, gaf Google geen verdere details.