Dat heeft de zoekgigant bekendgemaakt. Google verkoopt de telefoondivisie van Motorola en een aantal patenten, maar het grootste deel van de patenten van Motorola blijft bij Google. Ook Motorola's Advanced Technology and Projects-divisie blijft bij Google. Die experimenteert onder andere met slimme tattoo's en modulaire smartphones.

Google kocht Motorola in 2012, voornamelijk vanwege de patenten, voor 12,5 miljard dollar. Eind 2012 verkocht de internetgigant Motorola Home, de settopbox van het bedrijf, voor 2 miljard dollar aan het technologieconcern ARRIS.

Chinezen met ambitie

Motorola kreeg van Google de opdracht om minder, maar betere smartphones te bouwen. Het maakte het voorbije jaar het begin van een comeback met de alom geloofde Moto X en zijn goedkopere broertje, de Moto G.

Lenovo is een van de Chinese smartphonefabrikanten die nu ook het buitenland willen veroveren. Motorola moet het bedrijf toegang tot nieuwe markten verzekeren. Het merk 'Motorola' zou overigens blijven bstaan. (Belga/TV)

Dat heeft de zoekgigant bekendgemaakt. Google verkoopt de telefoondivisie van Motorola en een aantal patenten, maar het grootste deel van de patenten van Motorola blijft bij Google. Ook Motorola's Advanced Technology and Projects-divisie blijft bij Google. Die experimenteert onder andere met slimme tattoo's en modulaire smartphones. Google kocht Motorola in 2012, voornamelijk vanwege de patenten, voor 12,5 miljard dollar. Eind 2012 verkocht de internetgigant Motorola Home, de settopbox van het bedrijf, voor 2 miljard dollar aan het technologieconcern ARRIS. Chinezen met ambitie Motorola kreeg van Google de opdracht om minder, maar betere smartphones te bouwen. Het maakte het voorbije jaar het begin van een comeback met de alom geloofde Moto X en zijn goedkopere broertje, de Moto G. Lenovo is een van de Chinese smartphonefabrikanten die nu ook het buitenland willen veroveren. Motorola moet het bedrijf toegang tot nieuwe markten verzekeren. Het merk 'Motorola' zou overigens blijven bstaan. (Belga/TV)