De rechter was het niet met Google eens dat de kartelwaakhond de marktaandelen verkeerd had berekend. Op die manier was berekend dat Google een dominante marktpositie heeft.

Volgens de Federale Antimonopolie Dienst legt Google te veel eisen op aan makers van mobiele telefoons die hun toestellen op Android willen laten draaien. Ook zouden concurrenten te veel moeite hebben om hun diensten standaard aan Android toe te voegen. De waakhond is al een tijdje bezig met Google nadat de Russische zoekmachine Yandex een klacht had ingediend. (ANP)

De rechter was het niet met Google eens dat de kartelwaakhond de marktaandelen verkeerd had berekend. Op die manier was berekend dat Google een dominante marktpositie heeft.Volgens de Federale Antimonopolie Dienst legt Google te veel eisen op aan makers van mobiele telefoons die hun toestellen op Android willen laten draaien. Ook zouden concurrenten te veel moeite hebben om hun diensten standaard aan Android toe te voegen. De waakhond is al een tijdje bezig met Google nadat de Russische zoekmachine Yandex een klacht had ingediend. (ANP)