Google is in Brazilië veroordeeld wegens een beledigende boodschap over een priester van een van de gebruikers op z'n sociale netwerk Orkut.

Een Braziliaanse rechtbank heeft de Amerikaanse internetgigant Google in beroep veroordeeld tot een boete van 8.500 dollar omdat op zijn sociaal netwerk Orkut, dat in Brazilië erg populair is, een boodschap werd gepost waarop een priester als pedofiel werd bestempeld.

De rechtbank in de Staat Minas Gerais in het zuidoosten van het land, die het aanvankelijke vonnis bevestigde, verwierp het argument van Google niet verantwoordelijk te zijn voor wat gebruikers op zijn sociaal netwerk posten.

De 54-jarige priester had in 2008 klacht ingediend nadat op het sociaal netwerk een anonieme boodschap werd gepost waarin de geestelijke werd verweten een pedofiel te zijn. "Door ruimte ter beschikking te stellen op zijn sociale netwerken waarop gebruikers - zonder enige voorafgaandelijke controle - gelijk welke boodschap kunnen posten die vaak van onbekende oorsprong is, aanvaardt Google het risico schade te veroorzaken", aldus de rechtbank.

Bron: Belga

Google is in Brazilië veroordeeld wegens een beledigende boodschap over een priester van een van de gebruikers op z'n sociale netwerk Orkut. Een Braziliaanse rechtbank heeft de Amerikaanse internetgigant Google in beroep veroordeeld tot een boete van 8.500 dollar omdat op zijn sociaal netwerk Orkut, dat in Brazilië erg populair is, een boodschap werd gepost waarop een priester als pedofiel werd bestempeld. De rechtbank in de Staat Minas Gerais in het zuidoosten van het land, die het aanvankelijke vonnis bevestigde, verwierp het argument van Google niet verantwoordelijk te zijn voor wat gebruikers op zijn sociaal netwerk posten. De 54-jarige priester had in 2008 klacht ingediend nadat op het sociaal netwerk een anonieme boodschap werd gepost waarin de geestelijke werd verweten een pedofiel te zijn. "Door ruimte ter beschikking te stellen op zijn sociale netwerken waarop gebruikers - zonder enige voorafgaandelijke controle - gelijk welke boodschap kunnen posten die vaak van onbekende oorsprong is, aanvaardt Google het risico schade te veroorzaken", aldus de rechtbank. Bron: Belga