Terwijl Marshmallow nog niet eens de norm is, brengt Google nu al een eerste versie van N (Nutella?) uit. Normaal gesproken worden nieuwe versies op Google I/O gepresenteerd, waarop testversies volgen in de zomer en in het najaar de release plaatsvindt.

Google I/O is echter pas in mei en Google kwam gisteren al met een testversie van N zonder groots evenement. De reden hierachter is niet meteen duidelijk.

Aanpassingen

De belangrijkste aanpassing in de nieuwe interface is de standaardondersteuning voor de splitscreenmodus, iets wat Google Multi-window Support noemt. Dit lijkt op het eerste zicht zeer goed te werken. Ook de notificaties worden anders weergegeven. Ze worden gegroepeerd en niet als kaarten, maar als balken weergegeven. Ook wordt het mogelijk om bij het scherm voor notificaties gelijk te antwoorden wanneer apps dat ondersteunen.

De update is nu al te downloaden wanneer je een nieuwer Nexus-toestel hebt, maar dit is niet aan te raden. Het is echt een eerste versie en er zitten nog veel bugs in. Dit is voor developers en geïnteresseerden die een toestel over hebben die ze niet dagelijks gebruiken.

Kijk voor meer informatie onderstaande video van The Verge.

Terwijl Marshmallow nog niet eens de norm is, brengt Google nu al een eerste versie van N (Nutella?) uit. Normaal gesproken worden nieuwe versies op Google I/O gepresenteerd, waarop testversies volgen in de zomer en in het najaar de release plaatsvindt.Google I/O is echter pas in mei en Google kwam gisteren al met een testversie van N zonder groots evenement. De reden hierachter is niet meteen duidelijk.AanpassingenDe belangrijkste aanpassing in de nieuwe interface is de standaardondersteuning voor de splitscreenmodus, iets wat Google Multi-window Support noemt. Dit lijkt op het eerste zicht zeer goed te werken. Ook de notificaties worden anders weergegeven. Ze worden gegroepeerd en niet als kaarten, maar als balken weergegeven. Ook wordt het mogelijk om bij het scherm voor notificaties gelijk te antwoorden wanneer apps dat ondersteunen.De update is nu al te downloaden wanneer je een nieuwer Nexus-toestel hebt, maar dit is niet aan te raden. Het is echt een eerste versie en er zitten nog veel bugs in. Dit is voor developers en geïnteresseerden die een toestel over hebben die ze niet dagelijks gebruiken.Kijk voor meer informatie onderstaande video van The Verge.