Routines maakt het met één spraakopdracht mogelijk om bijvoorbeeld een geconnecteerd koffiezetaparaat, de radio en de slimme verlichting in te schakelen. Een aantal routines is al voorgeprogrammeerd. Zo leest de Google Assistent bij het commando 'Hey Google, goedemorgen' de weersvoorspelling, de laatste nieuwsberichten en de afspraken in je agenda voor.

Partymuziek

De ingebakken routines kunnen aangepast worden, maar gebruikers kunnen ook eigenhandig 'takenpakketjes' samenstellen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld elke dag om 17.30 uur de verlichting laten dimmen en partymuziek laten spelen om het einde van de (thuis)werkdag in te luiden.

De spraakassistent van Google raakte in de zomer van 2019 in opspraak, toen aan het licht kwam dat het bedrijf - net als andere technologiegiganten - bepaalde geluidsopnames door medewerkers liet beluisteren en beoordelen om de dienst te verbeteren. Enkele van die opnames werden gelekt naar de media en bleken soms zeer gevoelige informatie te bevatten. Vorig jaar kondigde Google aan dat het voortaan eerst toestemming zal vragen vooraleer geluidsopnames te beluisteren.

Routines maakt het met één spraakopdracht mogelijk om bijvoorbeeld een geconnecteerd koffiezetaparaat, de radio en de slimme verlichting in te schakelen. Een aantal routines is al voorgeprogrammeerd. Zo leest de Google Assistent bij het commando 'Hey Google, goedemorgen' de weersvoorspelling, de laatste nieuwsberichten en de afspraken in je agenda voor.De ingebakken routines kunnen aangepast worden, maar gebruikers kunnen ook eigenhandig 'takenpakketjes' samenstellen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld elke dag om 17.30 uur de verlichting laten dimmen en partymuziek laten spelen om het einde van de (thuis)werkdag in te luiden.De spraakassistent van Google raakte in de zomer van 2019 in opspraak, toen aan het licht kwam dat het bedrijf - net als andere technologiegiganten - bepaalde geluidsopnames door medewerkers liet beluisteren en beoordelen om de dienst te verbeteren. Enkele van die opnames werden gelekt naar de media en bleken soms zeer gevoelige informatie te bevatten. Vorig jaar kondigde Google aan dat het voortaan eerst toestemming zal vragen vooraleer geluidsopnames te beluisteren.