Google wil dat meer partners Android-apparaten net zo gaan behandelen als dat het bedrijf zelf doet met de eigen Nexus-lijn. Nexus-toestellen krijgen updates direct van Google en draaien daarmee altijd op de meest recente software. Veel hardwarepartners en providers hebben echter aangepaste Android-versies op hun toestellen draaien en updates van Google moeten eerst door de providers of partners worden verwerkt voordat ze naar de eindgebruiker gaan. Het gevolg is dat slechts een klein deel van alle Android-gebruikers op de meest recente versie van het besturingssysteem draait.

Het niet actueel zijn van een hoop Android-telefoons is voor Google op meerdere fronten problematisch. Nog los van het feit dat het al zijn softwarematige vernieuwingen pas maanden later bij gebruikers terugziet, blijven er ook diverse bugs en potentiële veiligheidsproblemen in de oudere versies van Android rondzwerven. Voor ontwikkelaars is het ook behoorlijk vervelend dat er voortdurend rekening gehouden moet worden met de vele verschillende Android-versies.

Volgens Bloomberg overweegt Google om voorwaarden aan Android te hangen. Als partners Googles versie van Android willen kunnen aanbieden, moeten ze in de toekomst mogelijk aan Googles updateschema vasthouden. Als ze dat niet willen, moeten ze het mogelijk doen met de kale versie van Android (AOSP) waarin geen Google-diensten zijn verwerkt. # (ANP/KVdS)

Google wil dat meer partners Android-apparaten net zo gaan behandelen als dat het bedrijf zelf doet met de eigen Nexus-lijn. Nexus-toestellen krijgen updates direct van Google en draaien daarmee altijd op de meest recente software. Veel hardwarepartners en providers hebben echter aangepaste Android-versies op hun toestellen draaien en updates van Google moeten eerst door de providers of partners worden verwerkt voordat ze naar de eindgebruiker gaan. Het gevolg is dat slechts een klein deel van alle Android-gebruikers op de meest recente versie van het besturingssysteem draait.Het niet actueel zijn van een hoop Android-telefoons is voor Google op meerdere fronten problematisch. Nog los van het feit dat het al zijn softwarematige vernieuwingen pas maanden later bij gebruikers terugziet, blijven er ook diverse bugs en potentiële veiligheidsproblemen in de oudere versies van Android rondzwerven. Voor ontwikkelaars is het ook behoorlijk vervelend dat er voortdurend rekening gehouden moet worden met de vele verschillende Android-versies.Volgens Bloomberg overweegt Google om voorwaarden aan Android te hangen. Als partners Googles versie van Android willen kunnen aanbieden, moeten ze in de toekomst mogelijk aan Googles updateschema vasthouden. Als ze dat niet willen, moeten ze het mogelijk doen met de kale versie van Android (AOSP) waarin geen Google-diensten zijn verwerkt. # (ANP/KVdS)