Google Suggest vult zoekopdrachten automatisch aan van zodra je begint te tikken. Na vier jaar is de dienst eindelijk klaar voor de eigenlijke zoekmachine.

In december 2004 werd Google Suggest in het leven geroepen. Het tooltje werd toen ondergebracht in Google Labs - de min of meer publieke speeltuin van de Google-ontwikkelaars - waarbij de werknemers slechts een beperkt gedeelte van hun tijd mochten besteden aan het project.

De dienst draait rond de populariteit van zoektermen. Van zodra je een zoekterm begint in te tikken, krijg je meteen een lijst te zien van mogelijke trefwoorden om de zoekterm af te maken. Al na het tikken van enkele letters kan je een van die suggesties aanklikken. Belangrijk om weten is dat de persoonlijke zoekgeschiedenis géén invloed heeft op de suggesties.

Overigens werd Suggest ondertussen wel al onder de een of andere vorm geïmplementeerd in allerlei programma's en webservices: o.a. in de 'eigen' Google Toolbar, het zoekvak van Firefox, maar ook in YouTube en naar verluidt ook in de software van de iPhone en BlackBerry.

Google Suggest vult zoekopdrachten automatisch aan van zodra je begint te tikken. Na vier jaar is de dienst eindelijk klaar voor de eigenlijke zoekmachine. In december 2004 werd Google Suggest in het leven geroepen. Het tooltje werd toen ondergebracht in Google Labs - de min of meer publieke speeltuin van de Google-ontwikkelaars - waarbij de werknemers slechts een beperkt gedeelte van hun tijd mochten besteden aan het project. De dienst draait rond de populariteit van zoektermen. Van zodra je een zoekterm begint in te tikken, krijg je meteen een lijst te zien van mogelijke trefwoorden om de zoekterm af te maken. Al na het tikken van enkele letters kan je een van die suggesties aanklikken. Belangrijk om weten is dat de persoonlijke zoekgeschiedenis géén invloed heeft op de suggesties. Overigens werd Suggest ondertussen wel al onder de een of andere vorm geïmplementeerd in allerlei programma's en webservices: o.a. in de 'eigen' Google Toolbar, het zoekvak van Firefox, maar ook in YouTube en naar verluidt ook in de software van de iPhone en BlackBerry.