Google verwittigt gebruikers die mogelijk het slachtoffer zijn van een aanval door overheden.

Op de securityblog van Google kondigt Eric Grosse, vice-president security engineering, aan dat het bedrijf voortaan ook waarschuwingen uitstuurt als het meent dat een gebruiker het slachtoffer kan zijn van aanvallen opgezet door een overheid ("state-sponsored attacks"). Hoe Google dat precies kan opmaken op basis van zijn monitoring, werd niet uitgelegd.

Evenmin betekent het verschijnen van een dergelijke waarschuwing onder de bovenbalk dat de gebruiker ook echt werd gehackt. "Het betekent dat we geloven dat je een doelwit kan zijn, bijvoorbeeld van phishing of malware, en dat je onmiddellijk stappen moet zetten om je account te beveiligen."

Dat houdt de wijziging van het wachtwoord in (met een sterk paswoord), een twee factor authenticatie, updates van de browser en dies meer. Google wijst er nogmaals op dat bij het inloggen de gebruiker er steeds moet op toezien dat de url correct verwijst naar https://accounts.google.com/.

Google verwittigt gebruikers die mogelijk het slachtoffer zijn van een aanval door overheden. Op de securityblog van Google kondigt Eric Grosse, vice-president security engineering, aan dat het bedrijf voortaan ook waarschuwingen uitstuurt als het meent dat een gebruiker het slachtoffer kan zijn van aanvallen opgezet door een overheid ("state-sponsored attacks"). Hoe Google dat precies kan opmaken op basis van zijn monitoring, werd niet uitgelegd. Evenmin betekent het verschijnen van een dergelijke waarschuwing onder de bovenbalk dat de gebruiker ook echt werd gehackt. "Het betekent dat we geloven dat je een doelwit kan zijn, bijvoorbeeld van phishing of malware, en dat je onmiddellijk stappen moet zetten om je account te beveiligen." Dat houdt de wijziging van het wachtwoord in (met een sterk paswoord), een twee factor authenticatie, updates van de browser en dies meer. Google wijst er nogmaals op dat bij het inloggen de gebruiker er steeds moet op toezien dat de url correct verwijst naar https://accounts.google.com/.