De samenwerkingsapplicatie Google Wave was geen lang leven beschoren.

Google Wave werd eind mei 2009 aangekondigd. Lange tijd was Wave enkel toegankelijk via een 'uitnodiging' door een andere gebruiker (met aanvankelijk enkele uitwassen tot gevolg). In mei van dit jaar opengesteld voor het grote publiek (onder de stempel 'Labs'). Maar de applicatie werd niet of nauwelijks gebruikt door dat grote publiek. Daardoor wordt de ontwikkeling nu stopgezet.

Google Wave had nochtans enkele knappe technologische standjes in huis, zoals het karakter per karakter live zien verschijnen van wat de andere partij typt, drag & drop van bestanden op de desktop in de browser en het 'opnieuw afspelen' van veranderingen tijdens het samenwerkingsproces.

De site van Wave blijft nog zeker tot eind dit jaar bestaan. De technologie zal verder worden gebruikt in andere Google-projecten, sommige elementen van de code zijn zelfs al beschikbaar in open source. Google zal ook voor tools zorgen waarmee de weinige Wave-gebruikers hun Wave-content gemakkelijk elders kunnen stallen.

De samenwerkingsapplicatie Google Wave was geen lang leven beschoren. Google Wave werd eind mei 2009 aangekondigd. Lange tijd was Wave enkel toegankelijk via een 'uitnodiging' door een andere gebruiker (met aanvankelijk enkele uitwassen tot gevolg). In mei van dit jaar opengesteld voor het grote publiek (onder de stempel 'Labs'). Maar de applicatie werd niet of nauwelijks gebruikt door dat grote publiek. Daardoor wordt de ontwikkeling nu stopgezet. Google Wave had nochtans enkele knappe technologische standjes in huis, zoals het karakter per karakter live zien verschijnen van wat de andere partij typt, drag & drop van bestanden op de desktop in de browser en het 'opnieuw afspelen' van veranderingen tijdens het samenwerkingsproces. De site van Wave blijft nog zeker tot eind dit jaar bestaan. De technologie zal verder worden gebruikt in andere Google-projecten, sommige elementen van de code zijn zelfs al beschikbaar in open source. Google zal ook voor tools zorgen waarmee de weinige Wave-gebruikers hun Wave-content gemakkelijk elders kunnen stallen.