Volgens Google heeft Brussel onvoldoende bewijs en wordt een groot aantal gebruikers geschaad ten gunste van een aantal kleine partijen. Vooral het feit dat de Commissie in het onderzoek bedrijven als Amazon en eBay niet als concurrenten ziet, stoot Google voor de borst. De Commissie zou onvoldoende zicht hebben op de markt.

Eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager kondigde afgelopen zomer aan dat het lopende onderzoek naar het misbruik van een dominante marktpositie verder wordt uitgebreid. De Commissie had in april vorig jaar al de beschuldiging geuit dat de Amerikaanse internetgigant bij de presentatie van zoekresultaten zijn eigen prijsvergelijkingsdienst Google Shopping een voorkeursbehandeling geeft.

Nieuwe gegevens sterken de Commissie in haar overtuiging. Ze hecht ook geen geloof aan het argument van Google dat het bedrijf met zijn prijsvergelijkingsdienst in concurrentie is met online handelsplatformen als eBay en Amazon. En zelfs als dat het geval zou zijn, dan nog blijft de Commissie bij haar voorlopige conclusie dat het gedrag van Google de concurrentie verzwakt en zelfs marginaliseert. (Belga)

Volgens Google heeft Brussel onvoldoende bewijs en wordt een groot aantal gebruikers geschaad ten gunste van een aantal kleine partijen. Vooral het feit dat de Commissie in het onderzoek bedrijven als Amazon en eBay niet als concurrenten ziet, stoot Google voor de borst. De Commissie zou onvoldoende zicht hebben op de markt.Eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager kondigde afgelopen zomer aan dat het lopende onderzoek naar het misbruik van een dominante marktpositie verder wordt uitgebreid. De Commissie had in april vorig jaar al de beschuldiging geuit dat de Amerikaanse internetgigant bij de presentatie van zoekresultaten zijn eigen prijsvergelijkingsdienst Google Shopping een voorkeursbehandeling geeft.Nieuwe gegevens sterken de Commissie in haar overtuiging. Ze hecht ook geen geloof aan het argument van Google dat het bedrijf met zijn prijsvergelijkingsdienst in concurrentie is met online handelsplatformen als eBay en Amazon. En zelfs als dat het geval zou zijn, dan nog blijft de Commissie bij haar voorlopige conclusie dat het gedrag van Google de concurrentie verzwakt en zelfs marginaliseert. (Belga)