The Guardian meldt dat Google hiervoor een loods huurt van ruimtebedrijf Virgin Galactic. De drones vliegen op zonne-energie en moeten 5G-internet naar afgelegen gebieden brengen. Dit moet gebeuren met een speciale techniek waarbij millimetergolven worden gebruikt. Die kunnen meerdere gigabytes per seconde versturen, waardoor een netwerk gecreëerd kan worden dat tot 40 keer sneller is dan het huidige 4G-netwerk.

Google zou in de toekomst duizenden drones over de wereld willen laten vliegen om internet te verspreiden. Die drones krijgen een speciale antenne mee om de millimetergolven mee naar de grond te verzenden. De drones zouden als alternatief kunnen werken van de 'loon-ballon', waar Google al langer publiekelijk mee experimenteert. Google meldde in oktober al dat het bedrijf die ballonnen in afgelegen gebieden in wil zetten, omdat ze 'nagenoeg perfect' werken.

Google en Facebook

Google is niet de enige die bezig is met het verspreiden van internet in afgelegen gebieden. Ook Facebook is daar al langer druk mee bezig. Beide bedrijven hebben er dan ook belang bij dat meer mensen gebruik kunnen maken van het internet. Want hoe meer gebruikers de diensten van de bedrijven krijgen, hoe meer omzet en winst ze kunnen maken.

Voor zowel Facebook als Google geldt dat ze al een zeer hoog bereik hebben in de Westerse wereld. Hierdoor is verder doorgroeien in deze gebieden steeds lastiger. Daarom is het voor beide bedrijven logisch om te kijken naar de gebieden zonder internet, waar hun gebruikersaantal nog fors kan groeien.

The Guardian meldt dat Google hiervoor een loods huurt van ruimtebedrijf Virgin Galactic. De drones vliegen op zonne-energie en moeten 5G-internet naar afgelegen gebieden brengen. Dit moet gebeuren met een speciale techniek waarbij millimetergolven worden gebruikt. Die kunnen meerdere gigabytes per seconde versturen, waardoor een netwerk gecreëerd kan worden dat tot 40 keer sneller is dan het huidige 4G-netwerk.Google zou in de toekomst duizenden drones over de wereld willen laten vliegen om internet te verspreiden. Die drones krijgen een speciale antenne mee om de millimetergolven mee naar de grond te verzenden. De drones zouden als alternatief kunnen werken van de 'loon-ballon', waar Google al langer publiekelijk mee experimenteert. Google meldde in oktober al dat het bedrijf die ballonnen in afgelegen gebieden in wil zetten, omdat ze 'nagenoeg perfect' werken.Google en FacebookGoogle is niet de enige die bezig is met het verspreiden van internet in afgelegen gebieden. Ook Facebook is daar al langer druk mee bezig. Beide bedrijven hebben er dan ook belang bij dat meer mensen gebruik kunnen maken van het internet. Want hoe meer gebruikers de diensten van de bedrijven krijgen, hoe meer omzet en winst ze kunnen maken. Voor zowel Facebook als Google geldt dat ze al een zeer hoog bereik hebben in de Westerse wereld. Hierdoor is verder doorgroeien in deze gebieden steeds lastiger. Daarom is het voor beide bedrijven logisch om te kijken naar de gebieden zonder internet, waar hun gebruikersaantal nog fors kan groeien.