Internetbedrijf Google lanceert een testversie van zijn nieuwe zoekrobot, die de codenaam 'Caffeine' meekreeg. Caffeine zou sneller zijn en meer relevante informatie naar boven halen.

[Google zegt] de voorsprong op zijn concurrenten te willen behouden en werkt daarom aan een verbeterde versie van zijn zoekmachine. De nieuwe zoekrobot ziet er voor de gebruiker op het eerste zicht hetzelfde uit, maar de technologie erachter - het algoritme dat pagina's indexeert en rangschikt - zou wel toelaten om sneller en efficiënter gegevens te overlopen.

Iedereen mag [de testversie uitproberen] en kan dan opmerkingen geven, zo staat op de blog van Google. Aan het project is maandenlang in het grootste geheim gewerkt.

Bron: Belga

Internetbedrijf Google lanceert een testversie van zijn nieuwe zoekrobot, die de codenaam 'Caffeine' meekreeg. Caffeine zou sneller zijn en meer relevante informatie naar boven halen. [Google zegt] de voorsprong op zijn concurrenten te willen behouden en werkt daarom aan een verbeterde versie van zijn zoekmachine. De nieuwe zoekrobot ziet er voor de gebruiker op het eerste zicht hetzelfde uit, maar de technologie erachter - het algoritme dat pagina's indexeert en rangschikt - zou wel toelaten om sneller en efficiënter gegevens te overlopen. Iedereen mag [de testversie uitproberen] en kan dan opmerkingen geven, zo staat op de blog van Google. Aan het project is maandenlang in het grootste geheim gewerkt. Bron: Belga