Door ervoor te zorgen dat illegale websites geen geld meer kunnen krijgen van adverteerders of diensten die de betalingen van deze sites voeden, kan Google de piratensites droogleggen. Wikileaks werd ook al lamgelegd door de fondsenstroom ernaar te blokkeren.

Google weigert echter te bevestigen dat het samenzit met bovengenoemde betaalbedrijven, maar onderstreept wel dat het zich meer dan ooit inzet om piraterij tegen te gaan - alleen al vorige maand verwijderde de zoekgigant 14 miljoen links naar illegale content. PayPal en Visa reageerden evenmin. 'We nemen online veiligheid serieus', klonk het vaag.

Door ervoor te zorgen dat illegale websites geen geld meer kunnen krijgen van adverteerders of diensten die de betalingen van deze sites voeden, kan Google de piratensites droogleggen. Wikileaks werd ook al lamgelegd door de fondsenstroom ernaar te blokkeren. Google weigert echter te bevestigen dat het samenzit met bovengenoemde betaalbedrijven, maar onderstreept wel dat het zich meer dan ooit inzet om piraterij tegen te gaan - alleen al vorige maand verwijderde de zoekgigant 14 miljoen links naar illegale content. PayPal en Visa reageerden evenmin. 'We nemen online veiligheid serieus', klonk het vaag.