Het is meer bepaald met Ethicon, de divisie van Johnson & Johnson die zich bezighoudt met medische apparatuur (maar nog niet met robottechnologie), dat Google in zee gaat. De financiële details van hun partnerschap werden niet vrijgegeven.

Volgens Johnson & Johnson gaan beide bedrijven 'hun capaciteiten, intellectueel eigendom en expertise samenbrengen' om een 'innovatief robot-geassisteerd chirurgenplatform te maken dat in staat is geavanceerde technologieën in de operatiekamer te integreren, met het oog op het bevorderen van de gezondheidszorg.'

De robots zullen dus ingezet worden ter assistentie en niet ter vervanging van menselijke chirurgen. Ze hebben als doel chirurgen preciezer te kunnen laten werken. Voorts moet het platform gebruikt worden om data te verzamelen en analyseren.

Ook Google Glass werd wel eens in de operatiekamer gebruikt.

Het is meer bepaald met Ethicon, de divisie van Johnson & Johnson die zich bezighoudt met medische apparatuur (maar nog niet met robottechnologie), dat Google in zee gaat. De financiële details van hun partnerschap werden niet vrijgegeven.Volgens Johnson & Johnson gaan beide bedrijven 'hun capaciteiten, intellectueel eigendom en expertise samenbrengen' om een 'innovatief robot-geassisteerd chirurgenplatform te maken dat in staat is geavanceerde technologieën in de operatiekamer te integreren, met het oog op het bevorderen van de gezondheidszorg.'De robots zullen dus ingezet worden ter assistentie en niet ter vervanging van menselijke chirurgen. Ze hebben als doel chirurgen preciezer te kunnen laten werken. Voorts moet het platform gebruikt worden om data te verzamelen en analyseren. Ook Google Glass werd wel eens in de operatiekamer gebruikt.