Apple's spraaksoftware in de iPhone 4S, Siri, krijgt navolging bij Google.

Google werkt aan Assistant, een alternatief voor Siri van Apple. Dat meldt TechCrunch op basis van bronnen bij Google. Het doel zou zijn om Assistant breder in te schakelen dan Apple nu doet bij Siri: ook heel wat taken binnen apps zouden spraakgestuurd kunnen worden. Ontwikkelaars zouden de technologie zelf kunnen integreren in hun apps, iets wat Apple met Siri nog niet toelaat.

Assistant zou er in het laatste kwartaal van dit jaar moeten aankomen, mogelijk tezamen met de nieuwe versie van Android (5.0).

Apple's spraaksoftware in de iPhone 4S, Siri, krijgt navolging bij Google. Google werkt aan Assistant, een alternatief voor Siri van Apple. Dat meldt TechCrunch op basis van bronnen bij Google. Het doel zou zijn om Assistant breder in te schakelen dan Apple nu doet bij Siri: ook heel wat taken binnen apps zouden spraakgestuurd kunnen worden. Ontwikkelaars zouden de technologie zelf kunnen integreren in hun apps, iets wat Apple met Siri nog niet toelaat. Assistant zou er in het laatste kwartaal van dit jaar moeten aankomen, mogelijk tezamen met de nieuwe versie van Android (5.0).