Nu kan Chrome Flash al blokkeren, maar is dat niet de standaardinstelling. In de nieuwe situatie wordt dat omgedraaid.

Chrome schakelt Flash, dat veel gebruikt wordt voor multimedia-toepassingen op websites, niet alleen uit, maar doet alsof de plug-in niet geïnstalleerd is. Op die manier wordt een HTML-alternatief, dat sites vaak achter de hand hebben, ingeschakeld. Als dat er niet is, kunnen Chrome-gebruikers de Flash-plug-in handmatig inschakelen.

Het gebruik van Flash, dat jarenlang alomtegenwoordig was op internet, wordt nu zelfs door maker Adobe afgeraden. De plug-in trekt batterijen leeg door de computer zwaar te belasten en vormt ook een veiligheidsrisico. Mensen die toch per se Flash willen blijven gebruiken in Chrome, kunnen de instelling aanpassen. (ANP/WK)

Nu kan Chrome Flash al blokkeren, maar is dat niet de standaardinstelling. In de nieuwe situatie wordt dat omgedraaid.Chrome schakelt Flash, dat veel gebruikt wordt voor multimedia-toepassingen op websites, niet alleen uit, maar doet alsof de plug-in niet geïnstalleerd is. Op die manier wordt een HTML-alternatief, dat sites vaak achter de hand hebben, ingeschakeld. Als dat er niet is, kunnen Chrome-gebruikers de Flash-plug-in handmatig inschakelen.Het gebruik van Flash, dat jarenlang alomtegenwoordig was op internet, wordt nu zelfs door maker Adobe afgeraden. De plug-in trekt batterijen leeg door de computer zwaar te belasten en vormt ook een veiligheidsrisico. Mensen die toch per se Flash willen blijven gebruiken in Chrome, kunnen de instelling aanpassen. (ANP/WK)