Volgens geruchten zou Google een glasvezelverbinding willen aanleggen tussen hun Amerikaanse kantoor en dat in Azië.

Google voert gesprekken met een consortium dat een glasvezelverbinding wil aanleggen tussen het westen van Amerika en het oosten van Azië over de bodem van de Stille Oceaan. Deze gesprekken zijn nog in een vroeg stadium, maar Google hoopt een verbinding te kunnen leggen tussen haar Amerikaanse activiteiten en die in Azië. Dat schrijft Communications Day, een Australische nieuwssite.

Het gaat om de 'Unity kabel'. Hier spreken verschillende partijen al enkele maanden over. In 2009 moet deze verbinding er liggen. Google zou vorige week in Sydney met een aantal van de aangesloten partijen gesproken hebben. Google geeft geen commentaar op deze plannen tegen Communications Day, maar zegt wel via een woordvoerder: "Meer internetverbindingen zijn goed voor gebruikers en er zijn een aantal plannen om een kabel aan te liggen in de Stille Oceaan. We gaan op geen van deze plannen dieper in."

In samenwerking met [Computable]

Volgens geruchten zou Google een glasvezelverbinding willen aanleggen tussen hun Amerikaanse kantoor en dat in Azië. Google voert gesprekken met een consortium dat een glasvezelverbinding wil aanleggen tussen het westen van Amerika en het oosten van Azië over de bodem van de Stille Oceaan. Deze gesprekken zijn nog in een vroeg stadium, maar Google hoopt een verbinding te kunnen leggen tussen haar Amerikaanse activiteiten en die in Azië. Dat schrijft Communications Day, een Australische nieuwssite. Het gaat om de 'Unity kabel'. Hier spreken verschillende partijen al enkele maanden over. In 2009 moet deze verbinding er liggen. Google zou vorige week in Sydney met een aantal van de aangesloten partijen gesproken hebben. Google geeft geen commentaar op deze plannen tegen Communications Day, maar zegt wel via een woordvoerder: "Meer internetverbindingen zijn goed voor gebruikers en er zijn een aantal plannen om een kabel aan te liggen in de Stille Oceaan. We gaan op geen van deze plannen dieper in." In samenwerking met [Computable]