Google liet zijn AI-brein, dat de naam Tensorflow heeft, al eerder kunstprojecten doen, maar die hadden altijd een ander doel. Zo dichtte het brein al door twee zinnen uit bestaande literaire werken aan elkaar te plakken. Daarmee wilde Google het kunstmatige intelligentie-brein natuurlijke taal leren. Bij een ander project, DeepDream, werden kunstwerken in het systeem geladen en moest dat nieuwe patronen maken die daarop gebaseerd waren.

Met Magenta is het doel om te kijken of Tensorflow zelf kunst kan maken. De eerste stap daarbij is om muziek in te laden. Op den duur moet het dan zelf muziek gaan componeren die door mensen leuk wordt gevonden. Magenta gaat het systeem ook beschikbaar stellen aan andere ontwikkelaars om zo de ontwikkeling te versnellen.

(ANP/WK)

Google liet zijn AI-brein, dat de naam Tensorflow heeft, al eerder kunstprojecten doen, maar die hadden altijd een ander doel. Zo dichtte het brein al door twee zinnen uit bestaande literaire werken aan elkaar te plakken. Daarmee wilde Google het kunstmatige intelligentie-brein natuurlijke taal leren. Bij een ander project, DeepDream, werden kunstwerken in het systeem geladen en moest dat nieuwe patronen maken die daarop gebaseerd waren.Met Magenta is het doel om te kijken of Tensorflow zelf kunst kan maken. De eerste stap daarbij is om muziek in te laden. Op den duur moet het dan zelf muziek gaan componeren die door mensen leuk wordt gevonden. Magenta gaat het systeem ook beschikbaar stellen aan andere ontwikkelaars om zo de ontwikkeling te versnellen.(ANP/WK)