Het Amerikaanse internetbedrijf Google maakt zich klaar om Street View te lanceren in België. Met het product kan je virtueel door de straten rijden van grote steden.

"We maken momenteel effectief beelden in verschillende Belgische steden", bevestigt Jessica Powell, de woordvoerster van Google Europe aan Le Soir. De woordvoerster wil niet te veel details kwijt over het project. Ze wil niet zeggen hoeveel wagens momenteel beelden maken en wanneer de gratis dienst, beschikbaar via Google Maps, precies van start gaat.

Google zou beelden maken in Brussel, Antwerpen en Luik. Het bedrijf zou ook al contact hebben opgenomen met de Privacycommissie, die een dossier heeft geopend. In sommige landen is immers protest gerezen omdat Street View beelden toont van voordeuren van huizen en er soms ook mensen op te zien zijn.

Bron: Belga

De Amerikaanse zoeksite Google ontkent nu dat het zich klaar maakt om Street View in België te lanceren. "Onze woordvoerster heeft de krant verkeerd geïnformeerd. We hebben namelijk geen enkele foto genomen in België en nemen zelf de verantwoordelijkheid op voor de foute berichtgeving", reageert Alistair Verney, Corporate Communications Manager Benelux van Google. "Google neemt wel degelijk in diverse landen foto's voor de dienst 'Street View Europe', maar België zit daar niet tussen", aldus nog Verney.

Het Amerikaanse internetbedrijf Google maakt zich klaar om Street View te lanceren in België. Met het product kan je virtueel door de straten rijden van grote steden. "We maken momenteel effectief beelden in verschillende Belgische steden", bevestigt Jessica Powell, de woordvoerster van Google Europe aan Le Soir. De woordvoerster wil niet te veel details kwijt over het project. Ze wil niet zeggen hoeveel wagens momenteel beelden maken en wanneer de gratis dienst, beschikbaar via Google Maps, precies van start gaat. Google zou beelden maken in Brussel, Antwerpen en Luik. Het bedrijf zou ook al contact hebben opgenomen met de Privacycommissie, die een dossier heeft geopend. In sommige landen is immers protest gerezen omdat Street View beelden toont van voordeuren van huizen en er soms ook mensen op te zien zijn. Bron: Belga De Amerikaanse zoeksite Google ontkent nu dat het zich klaar maakt om Street View in België te lanceren. "Onze woordvoerster heeft de krant verkeerd geïnformeerd. We hebben namelijk geen enkele foto genomen in België en nemen zelf de verantwoordelijkheid op voor de foute berichtgeving", reageert Alistair Verney, Corporate Communications Manager Benelux van Google. "Google neemt wel degelijk in diverse landen foto's voor de dienst 'Street View Europe', maar België zit daar niet tussen", aldus nog Verney.