Nog voor het einde van het jaar wil Google in de Verenigde Staten starten met een proefproject waarbij het zelf als mobiele operator diensten aanbiedt. Het internetbedrijf gaat dat niét met een eigen netwerk doen, maar als een virtuele operator: een soort MVNO-constructie dus zoals in ons land bijvoorbeeld Telenet mobiele diensten aanbiedt via de netwerkinfrastructuur van Mobistar.

Sundar Pichai haastte zich wel om duidelijk te maken dat Google niét van plan is om de grote telecomspelers in de VS (Sprint, AT&T, T-Mobile en Verizon) aan te vallen. Integendeel: Google zou al "een aantal carrier partners" hebben om "samen de mobiele wereld te innoveren, maar dan op kleine schaal".

Pichai vergeleek de plannen met het Nexus-programma van Google. De Nexus-smartphones van Google tonen nu als eerste de belangrijke Android-nieuwigheden. De grote massamarkt rond smartphones laat Google dan weer aan andere spelers. Met de mobiele netwerkdienst streeft Google een zelfde effect na: innovatie als eerste tonen op het Google-netwerk, waarna telecomoperatoren de nieuwe diensten zelf kunnen oppikken.

Het proefproject zou "in de komende maanden" starten. Meer details gaf Pichai echter niet vrij.

Nog voor het einde van het jaar wil Google in de Verenigde Staten starten met een proefproject waarbij het zelf als mobiele operator diensten aanbiedt. Het internetbedrijf gaat dat niét met een eigen netwerk doen, maar als een virtuele operator: een soort MVNO-constructie dus zoals in ons land bijvoorbeeld Telenet mobiele diensten aanbiedt via de netwerkinfrastructuur van Mobistar.Sundar Pichai haastte zich wel om duidelijk te maken dat Google niét van plan is om de grote telecomspelers in de VS (Sprint, AT&T, T-Mobile en Verizon) aan te vallen. Integendeel: Google zou al "een aantal carrier partners" hebben om "samen de mobiele wereld te innoveren, maar dan op kleine schaal".Pichai vergeleek de plannen met het Nexus-programma van Google. De Nexus-smartphones van Google tonen nu als eerste de belangrijke Android-nieuwigheden. De grote massamarkt rond smartphones laat Google dan weer aan andere spelers. Met de mobiele netwerkdienst streeft Google een zelfde effect na: innovatie als eerste tonen op het Google-netwerk, waarna telecomoperatoren de nieuwe diensten zelf kunnen oppikken.Het proefproject zou "in de komende maanden" starten. Meer details gaf Pichai echter niet vrij.