Schrik niet als er op een dag een man of vrouw op een vreemd uitziende driewieler langs je tuinpad rijdt. Het is Google's manier om ook plaatsen die met de wagens onbereikbaar zijn in beeld te brengen.

Met Google Street View kan je plekken ontdekken vanuit je luie stoel. Een digitaal bezoekje aan de Champs-Elysées in Parijs of Times Square in New York is slechts een muisklik ver. De beelden worden gemaakt door Street View auto's die zijn uitgerust met speciale 360° camera's.

Maar er zijn plekken op de wereld waar Google met zijn wagenpark niet terecht kan. Sinds 2009 heeft het daarvoor een creatieve oplossing bedacht: de Street View Trike. Met deze speciaal ontworpen driewielers heeft Google aan Street View ook plekken toegevoegd zoals botanische tuinen, kastelen of attractieparken. Die kun je sinds deze week ook in Street View bezoeken.

En dat Google niet rust vooraleer de hele wereld in Street View te bekijken valt, bewijst een andere variant van de Street view auto: de Street View Snow Mobile brengt sneeuwpistes in kaart. Wees dus gewaarschuwd als je straks op een weinig elegante manier een helling afskiet.

Google Street View Trike:

Google Street View Snow Mobile:

Schrik niet als er op een dag een man of vrouw op een vreemd uitziende driewieler langs je tuinpad rijdt. Het is Google's manier om ook plaatsen die met de wagens onbereikbaar zijn in beeld te brengen. Met Google Street View kan je plekken ontdekken vanuit je luie stoel. Een digitaal bezoekje aan de Champs-Elysées in Parijs of Times Square in New York is slechts een muisklik ver. De beelden worden gemaakt door Street View auto's die zijn uitgerust met speciale 360° camera's. Maar er zijn plekken op de wereld waar Google met zijn wagenpark niet terecht kan. Sinds 2009 heeft het daarvoor een creatieve oplossing bedacht: de Street View Trike. Met deze speciaal ontworpen driewielers heeft Google aan Street View ook plekken toegevoegd zoals botanische tuinen, kastelen of attractieparken. Die kun je sinds deze week ook in Street View bezoeken. En dat Google niet rust vooraleer de hele wereld in Street View te bekijken valt, bewijst een andere variant van de Street view auto: de Street View Snow Mobile brengt sneeuwpistes in kaart. Wees dus gewaarschuwd als je straks op een weinig elegante manier een helling afskiet. Google Street View Trike: Google Street View Snow Mobile: