Google gaat samen met Intel en Sony een platform ontwikkelen dat het internet naar de huiskamer moet brengen. Google TV zal gebruik maken van een nieuwe generatie televisies en settop boxen, en zal draaien op een variant van Android.

Met de demarche hopen Google en Intel voet aan de grond te krijgen in de huiskamer, en meer bepaald op televisie. Sony en Intel nemen de hardware voor hun rekening (Intel zoekt nieuwe afzetmogelijkheden voor zijn Atom-processor), Google zorgt voor de software.

Volgens een anonieme bron in [The New York Times] zou ook Logitech al benaderd zijn. Dat bedrijf maakt randapparatuur zoals draadloze toetsenborden en afstandsbedieningen.

Hoewel Google de berichten in de Amerikaanse media afdoet als 'geruchten', is het geen geheim dat de internetgigant zich tot de televisiekijkers wil richten.Zo werkt het bedrijf in de VS al langer samen met een lokale partner om informatie uit kijkgedrag af te leiden.

Er zijn ook al televisies en settop boxen op de markt waarmee je online kan gaan, maar die zijn meestal 'bedrijfseigen', en de keuze aan websites is meestal erg beperkt. Google zou de televisie als platform helemaal open willen gooien, en hoopt op dezelfde onwikkelwoede die heeft geleid tot de groei van het huidige Android-platform.

De internetgigant zou van plan zijn om het 'televisieplatform' open te stellen voor Android-ontwikkelaars via een software development kit. Heel wat bedrijven zouden de Android-software al aangepast hebben om te kunnen draaien op televisie (onder meer op basis van MIPS-chips).

Google gaat samen met Intel en Sony een platform ontwikkelen dat het internet naar de huiskamer moet brengen. Google TV zal gebruik maken van een nieuwe generatie televisies en settop boxen, en zal draaien op een variant van Android. Met de demarche hopen Google en Intel voet aan de grond te krijgen in de huiskamer, en meer bepaald op televisie. Sony en Intel nemen de hardware voor hun rekening (Intel zoekt nieuwe afzetmogelijkheden voor zijn Atom-processor), Google zorgt voor de software. Volgens een anonieme bron in [The New York Times] zou ook Logitech al benaderd zijn. Dat bedrijf maakt randapparatuur zoals draadloze toetsenborden en afstandsbedieningen. Hoewel Google de berichten in de Amerikaanse media afdoet als 'geruchten', is het geen geheim dat de internetgigant zich tot de televisiekijkers wil richten.Zo werkt het bedrijf in de VS al langer samen met een lokale partner om informatie uit kijkgedrag af te leiden. Er zijn ook al televisies en settop boxen op de markt waarmee je online kan gaan, maar die zijn meestal 'bedrijfseigen', en de keuze aan websites is meestal erg beperkt. Google zou de televisie als platform helemaal open willen gooien, en hoopt op dezelfde onwikkelwoede die heeft geleid tot de groei van het huidige Android-platform. De internetgigant zou van plan zijn om het 'televisieplatform' open te stellen voor Android-ontwikkelaars via een software development kit. Heel wat bedrijven zouden de Android-software al aangepast hebben om te kunnen draaien op televisie (onder meer op basis van MIPS-chips).