Een datajournalist van Google zag de trend als eerst op woensdagavond, het aantal zoekopdrachten was toen met 350 procent toegenomen.

Maar daar eindigde de piek niet. Tegen middernacht was het zoekvolume met 1.150 procent toegenomen.

Het grootste deel van de zoekopdrachten en uit de noordelijke staten als Washington en Massachusetts, waar Trump met een enorme meerderheid won, schrijft Mashable.

Google
© Google

De website van de Canadese overheid kreeg zelfs te kampen met problemen, waardoor een foutmelding te zien was. Bezoekers konden last hebben van vertraging, maar er werd aan gewerkt. Of dit een direct gevolg was van de zoekopdrachten van de Amerikanen is niet meteen duidelijk.

(WK)

Een datajournalist van Google zag de trend als eerst op woensdagavond, het aantal zoekopdrachten was toen met 350 procent toegenomen.Maar daar eindigde de piek niet. Tegen middernacht was het zoekvolume met 1.150 procent toegenomen. Het grootste deel van de zoekopdrachten en uit de noordelijke staten als Washington en Massachusetts, waar Trump met een enorme meerderheid won, schrijft Mashable.De website van de Canadese overheid kreeg zelfs te kampen met problemen, waardoor een foutmelding te zien was. Bezoekers konden last hebben van vertraging, maar er werd aan gewerkt. Of dit een direct gevolg was van de zoekopdrachten van de Amerikanen is niet meteen duidelijk.(WK)