In 25 steden waaronder Amsterdam en Parijs, is het vanaf nu mogelijk om meteen te zien hoeveel parkeerruimte er beschikbaar is. In de routeplanner wordt dan naast de geschatte reistijd en de nog af te leggen afstand ook aangegeven waar de automobilist de meeste kans maakt op een parkeerplaats. Naast Amsterdam en Parijs is de functie beschikbaar in grote steden als Keulen, Stuttgard, Londen, Milaan, München en Rome (maar niet Brussel).

De tweede functie gaat nog iets verder, en wordt uitgerold in 25 steden in de Verenigde Staten. Daar zal Maps automatisch zoeken naar een parkeergarage in de buurt van de ingetikte bestemming. Zo schrijft Google in een blogpost.

Eerder dit jaar maakte Google het ook al mogelijk om in Maps aan te geven waar je je auto hebt geparkeerd zodat hij later eenvoudig terug is te vinden.

In 25 steden waaronder Amsterdam en Parijs, is het vanaf nu mogelijk om meteen te zien hoeveel parkeerruimte er beschikbaar is. In de routeplanner wordt dan naast de geschatte reistijd en de nog af te leggen afstand ook aangegeven waar de automobilist de meeste kans maakt op een parkeerplaats. Naast Amsterdam en Parijs is de functie beschikbaar in grote steden als Keulen, Stuttgard, Londen, Milaan, München en Rome (maar niet Brussel).De tweede functie gaat nog iets verder, en wordt uitgerold in 25 steden in de Verenigde Staten. Daar zal Maps automatisch zoeken naar een parkeergarage in de buurt van de ingetikte bestemming. Zo schrijft Google in een blogpost.Eerder dit jaar maakte Google het ook al mogelijk om in Maps aan te geven waar je je auto hebt geparkeerd zodat hij later eenvoudig terug is te vinden.