Google zou volgens Bloomberg overwegen om voortaan zelf processoren te ontwerpen voor de eigen servers, met behulp van ARM-technologie. Daardoor zou Google beter de hardware op de software kunnen afstemmen, citeert Bloomberg een anonieme bron die wel duidelijk maakt dat er nog niets beslist is.

De demarche van Google zou een zware klap voor Intel betekenen dat net op internetbedrijven rekent om de verkoop van processors aan te zwengelen. De chipfabrikant haalt nu maar liefst 4,3 procent van zijn jaarlijkse omzet uit de verkoop aan Google. Google is Intels vijfde grootste klant en is sinds 2007 al de grootste serverfabrikant.

Google wil de geruchten niet bevestigen aan Bloomberg en houdt het namens woordvoerder Liz Markman op een vage "we ontwerpen actief 's werelds beste infrastructuur".

Voor ARM zou de deal dan weer een flinke opsteker zijn. ARM-gebaseerde chips zijn nu alomtegenwoordig in smartphones en tablets. Intel probeert in die markt al lang potten te breken, maar bedrijven als Qualcomm en Samsung slagen er vooralsnog goed in om de markt af te schermen.

Google zou volgens Bloomberg overwegen om voortaan zelf processoren te ontwerpen voor de eigen servers, met behulp van ARM-technologie. Daardoor zou Google beter de hardware op de software kunnen afstemmen, citeert Bloomberg een anonieme bron die wel duidelijk maakt dat er nog niets beslist is.De demarche van Google zou een zware klap voor Intel betekenen dat net op internetbedrijven rekent om de verkoop van processors aan te zwengelen. De chipfabrikant haalt nu maar liefst 4,3 procent van zijn jaarlijkse omzet uit de verkoop aan Google. Google is Intels vijfde grootste klant en is sinds 2007 al de grootste serverfabrikant.Google wil de geruchten niet bevestigen aan Bloomberg en houdt het namens woordvoerder Liz Markman op een vage "we ontwerpen actief 's werelds beste infrastructuur".Voor ARM zou de deal dan weer een flinke opsteker zijn. ARM-gebaseerde chips zijn nu alomtegenwoordig in smartphones en tablets. Intel probeert in die markt al lang potten te breken, maar bedrijven als Qualcomm en Samsung slagen er vooralsnog goed in om de markt af te schermen.