Frans president Nicolas Sarkozy is slachtoffer van een zogenaamde 'Googlebom'.

Daardoor belandt zijn officiële Facebookpagina bovenaan de lijst met zoekresultaten als internetsurfers de zoekterm 'trou du cul' ('lul') ingeven. Om een Googlebom op poten te zetten moeten internetsurfers een zoekterm zo veel mogelijk linken aan een bepaald internetadres opdat de link hoog in de lijst met resultaten van Google belandt. "Door die praktijk, 'Google bombing' genaamd, kunnen grappenmakers soms vreemde resultaten uitlokken", zegt Google in een persbericht. "In dit specifieke geval heeft een bepaald aantal webmasters die bepaalde uitdrukking gebruikt om naar de Facebookpagina van Nicolas Sarkozy te verwijzen, die pagina verschijnt zo tussen de zoekresultaten in verband met die zoekopdracht."

De zoekmachine, die haar onpartijdigheid en objectiviteit graag nog eens benadrukt, onderstreept ten slotte nog dat haar resultaten "voortkomen uit een algoritme dat onder andere webpagina's classificeert rekening houdend met de relatieve populariteit van sites die naar die pagina's linken".

Een van de eerste 'Googlebommen' was toen internauten erin slaagden om bij de zoekwoorden 'miserable failure' de officiële site van George Bush bovenaan de lijst te doen verschijnen. In Nederland lukte dat met 'raar kapsel', dat verwees naar de pagina van Jan Peter Balkenende. In België verwees 'lul' een tijdlang door naar de pagina van Hugo Coveliers.

Bron: Belga

Frans president Nicolas Sarkozy is slachtoffer van een zogenaamde 'Googlebom'. Daardoor belandt zijn officiële Facebookpagina bovenaan de lijst met zoekresultaten als internetsurfers de zoekterm 'trou du cul' ('lul') ingeven. Om een Googlebom op poten te zetten moeten internetsurfers een zoekterm zo veel mogelijk linken aan een bepaald internetadres opdat de link hoog in de lijst met resultaten van Google belandt. "Door die praktijk, 'Google bombing' genaamd, kunnen grappenmakers soms vreemde resultaten uitlokken", zegt Google in een persbericht. "In dit specifieke geval heeft een bepaald aantal webmasters die bepaalde uitdrukking gebruikt om naar de Facebookpagina van Nicolas Sarkozy te verwijzen, die pagina verschijnt zo tussen de zoekresultaten in verband met die zoekopdracht." De zoekmachine, die haar onpartijdigheid en objectiviteit graag nog eens benadrukt, onderstreept ten slotte nog dat haar resultaten "voortkomen uit een algoritme dat onder andere webpagina's classificeert rekening houdend met de relatieve populariteit van sites die naar die pagina's linken". Een van de eerste 'Googlebommen' was toen internauten erin slaagden om bij de zoekwoorden 'miserable failure' de officiële site van George Bush bovenaan de lijst te doen verschijnen. In Nederland lukte dat met 'raar kapsel', dat verwees naar de pagina van Jan Peter Balkenende. In België verwees 'lul' een tijdlang door naar de pagina van Hugo Coveliers. Bron: Belga