De kostenverlaging moet helpen om volgend jaar weer winstgevend te worden. Begin november verlaagde GoPro zijn omzetverwachting voor het gehele jaar, vanwege tegenvallende prestaties in het derde kwartaal en sombere prognoses voor het feestdagenseizoen.

Concurrentie smartphones

Het Amerikaanse bedrijf heeft veel last van de concurrentie van smartphones, die met steeds betere camera's worden uitgerust. Verder verliep de lancering van zijn nieuwe Karma-drone in oktober problematisch, nadat 2.500 drones moesten worden teruggeroepen omdat tijdens het vliegen de stroom kon uitvallen.

Geen mediumdivisie

GoPro kondigde verder aan zijn plannen voor een mediadivisie te laten vallen. De onderneming wilde een entertainmentonderdeel oprichten rond onlinevideo's die zijn gemaakt met zijn camera's. Beleggers waren echter al lang sceptisch over deze plannen. In het afgelopen jaar is het aandeel GoPro meer dan gehalveerd in waarde.

(ANP/WK)

De kostenverlaging moet helpen om volgend jaar weer winstgevend te worden. Begin november verlaagde GoPro zijn omzetverwachting voor het gehele jaar, vanwege tegenvallende prestaties in het derde kwartaal en sombere prognoses voor het feestdagenseizoen. Concurrentie smartphonesHet Amerikaanse bedrijf heeft veel last van de concurrentie van smartphones, die met steeds betere camera's worden uitgerust. Verder verliep de lancering van zijn nieuwe Karma-drone in oktober problematisch, nadat 2.500 drones moesten worden teruggeroepen omdat tijdens het vliegen de stroom kon uitvallen.Geen mediumdivisieGoPro kondigde verder aan zijn plannen voor een mediadivisie te laten vallen. De onderneming wilde een entertainmentonderdeel oprichten rond onlinevideo's die zijn gemaakt met zijn camera's. Beleggers waren echter al lang sceptisch over deze plannen. In het afgelopen jaar is het aandeel GoPro meer dan gehalveerd in waarde.(ANP/WK)