Gores, sinds eind juli de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Siemens Enterprise Solutions, wil SEN positioneren als een integrator en aanbieder van unified communications-oplossingen.

Gores topman Ashley Abdo wil het bedrijf laten groeien dankzij acquisities. "Er komt nog heel wat consolidatie op ons af." Samen met Siemens heeft Gores daarvoor 350 miljoen euro achter de hand. "We zijn klaar om in de komende jaren één van de topspelers te worden. Vandaag is het Cisco tegen de anderen", aldus Ashley Abdo.

Gores brengt ook het Amerikaanse Enterasys Networks (zo'n 1.000 medewerkers) en callcentersoftwarespecialist SER Solutions onder bij Siemens Enterprise Solutions. Gores krijgt 51 procent van de aandelen in handen, maar de hoofdzetel van SEN blijft in München. "Het was belangrijk voor de klanten en de eigen medewerkers dat Siemens aandeelhouder bleef." Siemens zette eerder al het mes in SEN en ontsloeg 7.000 van de 21.000 werknemers. "Van een verdere afslanking is geen sprake. Nu moeten we SEN wel als een echte standalone business kunnen positioneren."

SEN haalde vorig jaar een omzet van zo'n 3,2 miljard euro. "Samen met Enterasys en SER Solutions zal dat cijfer de komende twaalf maanden ongeveer stabiel blijven." In België draait SEN zo'n 120 miljoen euro. België is verantwoordelijk voor Benelux, Frankrijk, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Een integratie met RealDolmen in België komt er niet. "We gaan wel na in hoeverre RealDolmen de Siemens-producten kan verkopen." Vandaag verdeelt RealDolmen NECPhilips, Avaya, Cisco én Enterasys Networks. Overigens sluit Ashley Abdo niet uit dat SEN naar de beurs gebracht wordt "maar eerst moeten we intern nog werk verrichten. De beurs is niet voor de eerste jaren." En wat Agfa Healthcare betreft heeft Gores nog steeds belangstelling. "We hadden de afgelopen weken enkele gesprekken, maar voorlopig heeft dat tot niets geleid. Ook de gesprekken met Siemens hebben twee jaar geduurd."

Gores, sinds eind juli de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Siemens Enterprise Solutions, wil SEN positioneren als een integrator en aanbieder van unified communications-oplossingen. Gores topman Ashley Abdo wil het bedrijf laten groeien dankzij acquisities. "Er komt nog heel wat consolidatie op ons af." Samen met Siemens heeft Gores daarvoor 350 miljoen euro achter de hand. "We zijn klaar om in de komende jaren één van de topspelers te worden. Vandaag is het Cisco tegen de anderen", aldus Ashley Abdo. Gores brengt ook het Amerikaanse Enterasys Networks (zo'n 1.000 medewerkers) en callcentersoftwarespecialist SER Solutions onder bij Siemens Enterprise Solutions. Gores krijgt 51 procent van de aandelen in handen, maar de hoofdzetel van SEN blijft in München. "Het was belangrijk voor de klanten en de eigen medewerkers dat Siemens aandeelhouder bleef." Siemens zette eerder al het mes in SEN en ontsloeg 7.000 van de 21.000 werknemers. "Van een verdere afslanking is geen sprake. Nu moeten we SEN wel als een echte standalone business kunnen positioneren." SEN haalde vorig jaar een omzet van zo'n 3,2 miljard euro. "Samen met Enterasys en SER Solutions zal dat cijfer de komende twaalf maanden ongeveer stabiel blijven." In België draait SEN zo'n 120 miljoen euro. België is verantwoordelijk voor Benelux, Frankrijk, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een integratie met RealDolmen in België komt er niet. "We gaan wel na in hoeverre RealDolmen de Siemens-producten kan verkopen." Vandaag verdeelt RealDolmen NECPhilips, Avaya, Cisco én Enterasys Networks. Overigens sluit Ashley Abdo niet uit dat SEN naar de beurs gebracht wordt "maar eerst moeten we intern nog werk verrichten. De beurs is niet voor de eerste jaren." En wat Agfa Healthcare betreft heeft Gores nog steeds belangstelling. "We hadden de afgelopen weken enkele gesprekken, maar voorlopig heeft dat tot niets geleid. Ook de gesprekken met Siemens hebben twee jaar geduurd."