It-reus HP gaat zijn voormalige topman Leo Apotheker een ontslagvergoeding betalen van 7,2 miljoen dollar. Daarbij komen nog andere voordelen met een waarde van meer dan 5 miljoen dollar. Dat blijkt uit een bericht dat het bedrijf zelf verspreidde.

Apotheker, die opgroeide in Antwerpen, stond amper elf maanden aan het hoofd van HP. Hij werd vorige week vervangen door Meg Whitman, de voormalige topvrouw van eBay. De opstapvergoeding van ruim 12 miljoen dollar die hij opstrijkt, verdwijnt evenwel bijna in het niets tegenover de 34,6 miljoen dollar die Mark Hurd, de voorganger van Apotheker, in augustus 2010 kreeg na zijn ontslag.

Whitman werkt voor een jaarloon van 1 symbolische dollar. Ze kan elk jaar wel tot 7,2 miljoen dollar aan bonussen verdienen.

Bron: Belga

It-reus HP gaat zijn voormalige topman Leo Apotheker een ontslagvergoeding betalen van 7,2 miljoen dollar. Daarbij komen nog andere voordelen met een waarde van meer dan 5 miljoen dollar. Dat blijkt uit een bericht dat het bedrijf zelf verspreidde. Apotheker, die opgroeide in Antwerpen, stond amper elf maanden aan het hoofd van HP. Hij werd vorige week vervangen door Meg Whitman, de voormalige topvrouw van eBay. De opstapvergoeding van ruim 12 miljoen dollar die hij opstrijkt, verdwijnt evenwel bijna in het niets tegenover de 34,6 miljoen dollar die Mark Hurd, de voorganger van Apotheker, in augustus 2010 kreeg na zijn ontslag. Whitman werkt voor een jaarloon van 1 symbolische dollar. Ze kan elk jaar wel tot 7,2 miljoen dollar aan bonussen verdienen. Bron: Belga