Bij de release van Windows 10, intussen twee jaar geleden, konden bestaande gebruikers van Windows 7 of 8 (en 8.1) gratis upgraden naar het nieuwe besturingssyteem. Het aanbod was tijdelijk met als doel om zo snel mogelijk gebruikers naar het nieuwe platform te krijgen.

Toch liet Microsoft bewust een achterdeur open. Wie via de website van Microsoft aangeeft bepaalde toegankelijkheidsoplossingen te gebruiken, kan tot op vandaag alsnog gratis upgraden naar Windows 10.

Maar aan dat verhaal komt nu een einde. Sinds vorige week staat op de pagina te lezen dat het aanbod afloopt op 31 december 2017. Wie er gebruik van wil maken voert de upgrade dus best uit voor het einde van dit jaar. Nadien kan je enkel nog upgraden met een betalende licentie.

Bij de release van Windows 10, intussen twee jaar geleden, konden bestaande gebruikers van Windows 7 of 8 (en 8.1) gratis upgraden naar het nieuwe besturingssyteem. Het aanbod was tijdelijk met als doel om zo snel mogelijk gebruikers naar het nieuwe platform te krijgen.Toch liet Microsoft bewust een achterdeur open. Wie via de website van Microsoft aangeeft bepaalde toegankelijkheidsoplossingen te gebruiken, kan tot op vandaag alsnog gratis upgraden naar Windows 10.Maar aan dat verhaal komt nu een einde. Sinds vorige week staat op de pagina te lezen dat het aanbod afloopt op 31 december 2017. Wie er gebruik van wil maken voert de upgrade dus best uit voor het einde van dit jaar. Nadien kan je enkel nog upgraden met een betalende licentie.