Het bedrijf CB Logic lanceert onder de naam 'WeFree' gratis draadloos internet in Brussel. Andere steden zouden moeten volgen.

CB Logic vertrekt van de constatering dat het voor toeristen (of zakenlui) moeilijk is om in Brussel een gratis internetverbinding te vinden. Oprichter Cristophe Beghin biedt de toeristische sector aan om in hun etablissement een draadloze router te plaatsen, waarmee gebruikers gratis kunnen surfen. Ze krijgen wel eerst een ontvangstpagina die verwijst naar de diensten van het etablissement. Het businessmodel van CB Logic is eenvoudig: ze bieden een router en het ontwerp van de ontvangstpagina aan voor een redelijke prijs (350 euro per maand).

Vandaag hebben al twee zaken zich laten verleiden: L'Entrée des Artistes op de Zavel en Hotel Saint-Michel op de Grote Markt. Het downloaddebiet is wel ingeperkt, om te vermijden dat de bandbreedte volledig wordt opgeslorpt door video of muziek.

Christophe Beghin zegt dat hij bijzondere aandacht heeft besteed aan het ontwerp van de routers. Die beantwoorden aan de nieuwe eisen van het Gewest van 3 volt per meter en steunen op de pre-wimax-standaard van Clearwire. Er is geen enkele vergunning nodig om in orde te zijn, maar Beghin onderstreept wel dat hij nauw samenwerkt met Leefmilieu Brussel.

Binnen zes maanden hoopt CB Logic zo'n 10 routers uit te rollen in Brussel. Daarmee zou het bedrijf rendabel zijn. Uiteraard mikt het bedrijf vooral op toeristische zones. Uiteindelijk hoopt CB Logic vaste voet te krijgen in andere steden waar wimax-dekking is.

Overigens is het CIBG bezig met een project rond gratis wifi in Brussel. Alleen is het nog niet duidelijk hoe dat zal opgevat worden om niet als overheid te concurreren met privé-bedrijven.

Het bedrijf CB Logic lanceert onder de naam 'WeFree' gratis draadloos internet in Brussel. Andere steden zouden moeten volgen. CB Logic vertrekt van de constatering dat het voor toeristen (of zakenlui) moeilijk is om in Brussel een gratis internetverbinding te vinden. Oprichter Cristophe Beghin biedt de toeristische sector aan om in hun etablissement een draadloze router te plaatsen, waarmee gebruikers gratis kunnen surfen. Ze krijgen wel eerst een ontvangstpagina die verwijst naar de diensten van het etablissement. Het businessmodel van CB Logic is eenvoudig: ze bieden een router en het ontwerp van de ontvangstpagina aan voor een redelijke prijs (350 euro per maand). Vandaag hebben al twee zaken zich laten verleiden: L'Entrée des Artistes op de Zavel en Hotel Saint-Michel op de Grote Markt. Het downloaddebiet is wel ingeperkt, om te vermijden dat de bandbreedte volledig wordt opgeslorpt door video of muziek. Christophe Beghin zegt dat hij bijzondere aandacht heeft besteed aan het ontwerp van de routers. Die beantwoorden aan de nieuwe eisen van het Gewest van 3 volt per meter en steunen op de pre-wimax-standaard van Clearwire. Er is geen enkele vergunning nodig om in orde te zijn, maar Beghin onderstreept wel dat hij nauw samenwerkt met Leefmilieu Brussel. Binnen zes maanden hoopt CB Logic zo'n 10 routers uit te rollen in Brussel. Daarmee zou het bedrijf rendabel zijn. Uiteraard mikt het bedrijf vooral op toeristische zones. Uiteindelijk hoopt CB Logic vaste voet te krijgen in andere steden waar wimax-dekking is. Overigens is het CIBG bezig met een project rond gratis wifi in Brussel. Alleen is het nog niet duidelijk hoe dat zal opgevat worden om niet als overheid te concurreren met privé-bedrijven.