Belfius gaat gratis draadloos internet aanbieden in de grote en middelgrote bankkantoren. Belgacom trekt het project en zorgt voor de connectiviteit, start-up ZapFi neemt het registratieproces voor zijn rekening. In eerste instantie worden tien Belfius-kantoren uitgerust met een wifi-hotspot. Het gaat om kantoren in Brussel, Genk, Gent, Leuven, Leuk, Mechelen, Middelkerke, Namen en Doornik. In de komende weken zal Belfius het aanbod stelselmatig uitbreiden zodat tegen eind september een honderdtal kantoren draadloos internet zullen bieden.

Tegen het einde van het jaar moet de uitrol compleet zijn voor de 400 grote en middelgrote kantoren van de bank. Een hondertal kantoren zal overigens ook in een straal van 200 meter rond het gebouw wifi voorzien.

Belfius wil via de wifi-netwerken in de kantoren de bezoekers laten kennis maken met de eigen mobiele apps van de bank om het gebruik ervan verder te stimuleren. Maar de wifi-netwerken zullen ook door niét-klanten gebruikt kunnen worden.

ZapFi zorgt voor dat (eenmalig) registratieproces. Wie zich registreert zal dan meteen ook gratis toegang krijgen tot alle hotspots van ZapFi. ZapFi wist in juni nog 6 miljoen euro privékapitaal op te halen bij Amerikaanse investeerders.

Belfius gaat gratis draadloos internet aanbieden in de grote en middelgrote bankkantoren. Belgacom trekt het project en zorgt voor de connectiviteit, start-up ZapFi neemt het registratieproces voor zijn rekening. In eerste instantie worden tien Belfius-kantoren uitgerust met een wifi-hotspot. Het gaat om kantoren in Brussel, Genk, Gent, Leuven, Leuk, Mechelen, Middelkerke, Namen en Doornik. In de komende weken zal Belfius het aanbod stelselmatig uitbreiden zodat tegen eind september een honderdtal kantoren draadloos internet zullen bieden. Tegen het einde van het jaar moet de uitrol compleet zijn voor de 400 grote en middelgrote kantoren van de bank. Een hondertal kantoren zal overigens ook in een straal van 200 meter rond het gebouw wifi voorzien. Belfius wil via de wifi-netwerken in de kantoren de bezoekers laten kennis maken met de eigen mobiele apps van de bank om het gebruik ervan verder te stimuleren. Maar de wifi-netwerken zullen ook door niét-klanten gebruikt kunnen worden. ZapFi zorgt voor dat (eenmalig) registratieproces. Wie zich registreert zal dan meteen ook gratis toegang krijgen tot alle hotspots van ZapFi. ZapFi wist in juni nog 6 miljoen euro privékapitaal op te halen bij Amerikaanse investeerders.