Ex-Belgacom- en Tele2-topman Grégoire Dallemagne verlaat de telecomwereld. Hij wordt de nieuwe ceo van energiebedrijf SPE-Luminus.

Dallemagne gaat aan de slag vanaf 1 september dit jaar. SPE-Luminus was op zoek naar een nieuwe topman, nadat Luc Sterckx in april opstapte. Sindsdien nam Christian Gosse, coo bij SPE, de functie van ceo ad interim waar. Sterckx was ceo van SPE sinds 2005.

Grégoire Dallemagne (39) verdiende zijn sporen in de telecomsector. Tot april was hij lid van het directiecomité van Belgacom, waar hij verantwoordelijk was voor de strategie van het bedrijf. Daarvoor was hij onder meer topman van Tele2 in ons land.

SPE, dat energie levert onder het merk Luminus, is de tweede grootste speler op de Belgische energiemarkt. Het verkoopt elektriciteit en gas aan 1,7 miljoen particulieren en zakelijke klanten. Het is voor 63,5 procent in handen van de Franse energiereus EdF en voor 36,5 procent in handen van gemeentelijke holdings.

Bron: Belga

Ex-Belgacom- en Tele2-topman Grégoire Dallemagne verlaat de telecomwereld. Hij wordt de nieuwe ceo van energiebedrijf SPE-Luminus. Dallemagne gaat aan de slag vanaf 1 september dit jaar. SPE-Luminus was op zoek naar een nieuwe topman, nadat Luc Sterckx in april opstapte. Sindsdien nam Christian Gosse, coo bij SPE, de functie van ceo ad interim waar. Sterckx was ceo van SPE sinds 2005. Grégoire Dallemagne (39) verdiende zijn sporen in de telecomsector. Tot april was hij lid van het directiecomité van Belgacom, waar hij verantwoordelijk was voor de strategie van het bedrijf. Daarvoor was hij onder meer topman van Tele2 in ons land. SPE, dat energie levert onder het merk Luminus, is de tweede grootste speler op de Belgische energiemarkt. Het verkoopt elektriciteit en gas aan 1,7 miljoen particulieren en zakelijke klanten. Het is voor 63,5 procent in handen van de Franse energiereus EdF en voor 36,5 procent in handen van gemeentelijke holdings. Bron: Belga