De bus is een project van de Europese onderzoeksgroep CItyMobil2 dat onderzoek doet naar zelfrijdende voertuigen. In Trikala komen er vier bussen, maar ook in vier andere Europese steden wordt een soortgelijk voertuig ingezet.

De bus kan ongeveer tien mensen vervoeren aan een schamele 20 kilometer per uur. Maar het doel van de bus is in de eerste plaats aantonen dat ze veilig zonder chauffeur over de weg kan. Tegelijk willen onderzoekers weten hoe het voertuig reageert op situaties.

Om ongevallen te voorkomen is de bus uitgerust met lasers en een gps. Ook volgt ze een vooraf ingestelde route, afwijken van het traject is dus niet mogelijk.

Verschillende tech- en autofabrikanten denken momenteel na over zelfrijdende wagens met het model van Google als bekendste voorbeeld. Maar ook zelfrijdende bussen lijken een realiteit op middellange termijn. In België heeft De Lijn de ambitie om tegen 2018 zelfrijdende bussen op de luchthaven van Zaventem te hebben.

De bus is een project van de Europese onderzoeksgroep CItyMobil2 dat onderzoek doet naar zelfrijdende voertuigen. In Trikala komen er vier bussen, maar ook in vier andere Europese steden wordt een soortgelijk voertuig ingezet.De bus kan ongeveer tien mensen vervoeren aan een schamele 20 kilometer per uur. Maar het doel van de bus is in de eerste plaats aantonen dat ze veilig zonder chauffeur over de weg kan. Tegelijk willen onderzoekers weten hoe het voertuig reageert op situaties.Om ongevallen te voorkomen is de bus uitgerust met lasers en een gps. Ook volgt ze een vooraf ingestelde route, afwijken van het traject is dus niet mogelijk.Verschillende tech- en autofabrikanten denken momenteel na over zelfrijdende wagens met het model van Google als bekendste voorbeeld. Maar ook zelfrijdende bussen lijken een realiteit op middellange termijn. In België heeft De Lijn de ambitie om tegen 2018 zelfrijdende bussen op de luchthaven van Zaventem te hebben.